JK gynybos sekretorius: sudėtingos technikos tiekimas Ukrainai būtų ne toks efektyvus | kl.lt

JK GYNYBOS SEKRETORIUS: SUDĖTINGOS TECHNIKOS TIEKIMAS UKRAINAI BŪTŲ NE TOKS EFEKTYVUS

Sudėtingos Vakaruose pagamintos karinės technikos tiekimas Ukrainai būtų ne toks efektyvus dėl jos įvaldymo ir įgulų parengimo sunkumų. Tai sekmadienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Mail on Sunday“ pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

„Vienas didžiausių keblumų yra tas, kad kuo sudėtingesnės ginkluotės sistemos, tuo daugiau laiko reikia pasirengimui jas naudoti. Todėl mes turime sutelkti pastangas, kad padėtume Ukrainai suremontuoti arba rasti tokios rusiškos ar sovietinės karinės technikos, kurią ji jau naudojo. Jeigu mes jiems nusiųstume britiškų tankų, tai neduotų reikiamų rezultatų“, – teigė B. Wallace`as.

Jis taip pat informavo, kad nešiojamieji zenitinių raketų kompleksai „Starstreak“, kuriuos Londonas žadėjo perduoti Kijevui, jau parengti naudoti Ukrainoje.

Anksčiau Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pareiškė abejojąs, ar Jungtinei Karalystei pavyks nusiųsti Ukrainai tankų ir lėktuvų atsiliepiant į valstybės vadovo Volodymyro Zelenskio prašymą.

„Jis (V. Zelenskis) kreipėsi dėl tankų ir lėktuvų. Tam yra priežastis: prezidentas Zelenskis mėgina palengvinti Mariupolio padėtį ir padėti tūkstančiams Ukrainos karių šiame mieste, todėl jam reikalinga ginkluotė. Mes pažiūrėsime, ką galime padaryti. Turiu pasakyti, kad logistikos požiūriu tai labai sunki užduotis“, – pabrėžė Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS