JK – naujas skandalas: girtas parlamentaras grabinėjo du vyrus | kl.lt

JK – NAUJAS SKANDALAS: GIRTAS PARLAMENTARAS GRABINĖJO DU VYRUS

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį atsibudo su nauju galvos skausmu, atsistatydinus jo valdančiųjų konservatorių vyriausiojo drausmintojo pavaduotojui dėl įtarimų, kad būdamas neblaivus jis grabinėjo du vyrus.

Ketvirtadienio vakarą išsiųstame laiške B. Johnsonui torių parlamentaras Chrisas Pincheris (Krisas Pinčeris) pranešė, kad traukiasi iš pareigų, nes praėjusį vakarą išgėrė „per daug“ ir „sukėlė nepatogumų sau ir kitiems žmonėms“.

Virtinėje pasirodžiusių pranešimų buvo teigiama, kad jis taip pat kaltinamas privačiame klube „Carlton Club“ Londono centre viešai grabinėjęs du vyrus. Dėl tokio jo elgesio Konservatorių partija sulaukė skundų, sakoma juose.

Jo pasitraukimas iš drausmintojų ir B. Johnsono vyriausybės yra naujausias iš virtinės pastaraisiais mėnesiais kilusių skandalų.

Balandį konservatorių parlamentaras Neilas Parishas (Nilas Parišas) atsisakė mandato prisipažinęs, kad žiūrėjo pornografiją savo telefonu darbo metu Bendruomenių Rūmuose. Tuo metu buvęs Veikfildo deputatas Imranas Ahmadas Khanas (Imranas Ahmadas Chanas) buvo pasiųstas į kalėjimą dėl vieno paauglio lytinio užpuolimo.

B. Johnsonas ir pats išgyveno daugybę nemalonumų, įskaitant vadinamąjį vakarėlių Dauningo gatvėje skandalą. Pastarasis praėjusį mėnesį išprovokavo balsavimą dėl pasitikėjimo jo vyriausybe, kurį jis atlaikė nedidele balsų persvara.

Po Ch. Pincherio atsistatydinimo B. Johnsonui teks ieškoti dar vieno kandidato į svarbų konservatorių postą, kai po pralaimėjimų dviejuose vietos rinkimuose praėjusį mėnesį atsistatydino Konservatorių partijos pirmininkas Oliveris Dowdenas (Oliveris Daudenas).

Šaltinis Dauningo gatvėje britų žiniasklaidai sakė, kad partija dėl Ch. Pincherio veiksmų nesiims jokių priemonių, ir jis liks konservatorių frakcijos parlamentaru.

Borisas Johnsonas turi atsakyti į rimtus klausimus, kodėl Chrisui Pincheriui apskritai buvo patikėtos šios pareigos.

Tačiau ši žinia iš karto išprovokavo neigiamą reakciją, o B. Johnsonas sulaukė raginimų sustabdyti jo narystę konservatorių frakcijoje ir atlikti tolesnį vidaus tyrimą dėl jo elgesio.

Vyriausiojo drausmintojo pavaduotojo pareigas Ch. Pincheris ėjo nuo vasario mėnesio. Viena partijos drausmintojo pareigų yra partinės drausmės užtikrinimas.

Opozicinės Leiboristų partijos teigimu, šis epizodas parodė, „kaip suprastėjo visuomeninio gyvenimo standartai vadovaujant Borisui Johnsonui“.

„Borisas Johnsonas turi atsakyti į rimtus klausimus, kodėl Chrisui Pincheriui apskritai buvo patikėtos šios pareigos ir kaip jis gali likti konservatorių parlamentaru“, – sakė leiboristų lyderio pavaduotoja Angela Rayner (Andžela Rainer).

„Konservatorių partija taip paskendusi purve ir skandaluose, kad yra visiškai nepajėgi spręsti Britanijos žmonėms kylančių iššūkių“, – pridūrė ji.

B. Johnsonas tik ketvirtadienį sugrįžo į Londoną po devynias dienas trukusių užsienio kelionių, kurių metu jis dalyvavo trijuose tarptautiniuose aukščiausiojo lygio susitikimuose Ruandoje, Vokietijoje ir galiausiai Ispanijoje.

Jis bando įveikti nuo praėjusios vasaros jį ir vyriausybę užgriuvusios nemalonumus, netylant raginimams atsistatydinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

ko gero tai is borkos hebros uzsinarkotine pamirso kur esa juk sis omvyrusas ne dyvas ir /musu/ valdziagyvius pasieke juk is to pacio vakaru setonlizdo su vis om pasekmem gerai kad vis kas is plaukia i pavirsiu tegul zmones mato kas /valdo/ mus/===

baisu

homasetina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS