JK premjeras sako pirmas iškėlęs platesnės Europos bendruomenės idėją | kl.lt

JK PREMJERAS SAKO PIRMAS IŠKĖLĘS PLATESNĖS EUROPOS BENDRUOMENĖS IDĖJĄ

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) trečiadienį pareiškė, kad jį sudomino Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) siekis sukurti platesnę „Europos bendriją“, bet pridūrė, kad pirmas tokią idėją iškėlė jis.

E. Macronas pasiūlė planą, pagal kurį Europos Sąjunga, kurią JK paliko 2020 metais, turėtų rengti susitikimus su panašiai mąstančiomis viso žemyno šalimis, kad aptartų regionines problemas.

ES planuoja iki metų pabaigos surengti tokį viršūnių susitikimą, o Prancūzija siūlo į jį pakviesti tokias partneres kaip Ukraina ir JK.

Pasak B. Johnsono, šį planą jis aptarė su E. Macronu Didžiojo septyneto (G-7) susitikime Vokietijoje ir laiko jį „vertu apsvarstyti“.

JK premjero teigimu, į bendriją galėtų būti įtraukta ir Šiaurės Afrika bei Turkija.

„Emmanuelis turi idėją, kurios tėvystę prisiimu aš“, – žurnalistams sakė B. Johnsonas.

„Šią idėją turėjau dar tada, kai tapau užsienio reikalų sekretoriumi“, – kalbėjo jis.

„Visi turime turėti galimybę sudalyvauti platesniame pokalbyje apie klausimus, kurie liečia mus visus“, – sakė premjeras.

Tačiau JK premjeras – anksčiau vadovavęs savo šalies išstojimo iš ES kampanijai – pasiūlė verčiau pagalvoti apie santykių kūrimą nei „išradinėti naujas struktūras“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS