JK rekomenduoja trečia vakcinos nuo COVID-19 doze skiepyti vyresnius nei 50 metų gyventojus | kl.lt

JK REKOMENDUOJA TREČIA VAKCINOS NUO COVID-19 DOZE SKIEPYTI VYRESNIUS NEI 50 METŲ GYVENTOJUS

Jungtinė Karalystė antradienį pranešė, kad visiems vyresniems nei 50 metų gyventojams ir kitiems rizikos grupių asmenims bus siūloma pasiskiepyti trečia vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze, ekspertams pareiškus, kad sustiprinančioji dozė reikalinga siekiant apsisaugoti nuo atsparumo sumažėjimo šią žiemą.

Sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas) įstatymų leidėjams sakė, kad vyriausybė sutiko su Jungtinio vakcinacijos ir imunizacijos komiteto (JCVI) rekomendacija ir ateinančią savaitę minėtoms gyventojų grupėms pradės siūlyti pasiskiepyti sustiprinančiąja doze.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) prašė turtingųjų šalių atidėti revakcinaciją, kol visos šalys paskiepys bent 40 proc. savo gyventojų.

„JCVI rekomenduoja siūlyti sustiprinančiąją dozę pažeidžiamesniems [žmonėms], kad būtų maksimaliai sustiprinta tų asmenų apsauga artėjant nenuspėjamai žiemai“, – per spaudos konferenciją sakė komiteto pirmininkas profesorius Wei Shen Limas (Vei Šen Limas).

Dauguma šių žmonių taip pat galės pasiskiepyti nuo gripo, ir mes labai patariame jiems pasinaudoti ir šia galimybe.

„Dauguma šių žmonių taip pat galės pasiskiepyti nuo gripo, ir mes labai patariame jiems pasinaudoti ir šia galimybe“, – pridūrė jis.

JCVI teigė, kad sustiprinančiosios dozės reikia pažeidžiamiems žmonėms apsaugoti nuo COVID-19, nes tyrimai parodė, kad laikui bėgant skiepų suteikiamas imunitetas silpnėja.

Komitetas rekomendavo visiems vyresniems nei 50 metų žmonėms, taip pat sveikatos priežiūros darbuotojams, asmenims, turintiems lėtinių ligų, ir gyvenantiesiems su žmonėmis, kurių imuninė sistema susilpnėjusi, revakcinuotis praėjus mažiausiai šešiems mėnesiams po antrosios vakcinos dozės gavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS