JT biologinės įvairovės konferencija perkeliama iš Kinijos dėl COVID-19 politikos | kl.lt

JT BIOLOGINĖS ĮVAIROVĖS KONFERENCIJA PERKELIAMA IŠ KINIJOS DĖL COVID-19 POLITIKOS

Jungtinių Tautų viršūnių susitikimas biologinės įvairovės klausimais vyks ne Kinijoje, o Kanadoje, antradienį pranešė renginio organizatoriai.

Tai jau antras svarbus tarptautinis renginys, perkeltas iš Kinijos dėl šalies kovos su koronavirusu griežtos politikos.

JT Biologinės įvairovės konvencijos sekretoriatas ir Kinijos aplinkos ministerija atskiruose pareiškimuose nurodė, kad susitikimas bus surengtas gruodžio mėnesį Monrealyje, kur yra įsikūręs konvencijos įgyvendinimą prižiūrintis sekretoriatas.

Šiam susitikimų ratui pirmininkaujanti Kinija nusprendė juos perkelti už šalies ribų „dėl užsitęsusios nežinios, susijusios su tebesitęsiančia pasauline pandemija“, savo pareiškime nurodė konvencijos vykdomoji sekretorė Elizabeth Maruma Mrema (Elizabet Maruma Mrema).

Kinijos aplinkos ministerija skelbė, jog sprendimas buvo priimtas „visapusiškai įvertinus pandeminę situaciją šalyje ir užsienyje“.

Praėjusį mėnesį Kinija atsisakė 2023 metų Azijos futbolo turnyro šeimininkės statuso. Ji taip pat neribotam laikui atidėjo 2022 metų Azijos žaidynes – sporto varžybas, kurios turėjo vykti rugsėjo mėnesį Hangdžou mieste.

Kinija ir toliau laikosi nulinės COVID-19 strategijos. Ji griežtai kontroliuoja atvykstančių užsieniečių srautus, vykdo masinį testavimą ir nuolat skelbia karantiną atskirose miestų rajonuose, kad užkirstų kelią galimam viruso plitimui. Šis požiūris vis labiau skiriasi nuo kitų didžiųjų šalių politikos – dauguma jų gerokai sušvelnino apribojimus ir pradėjo gyventi su šia liga.

JT viršūnių susitikimas biologinės įvairovės klausimais yra panašus į geriau žinomą JT klimato konferenciją.

Šalys, prisijungusios prie pasaulinio susitarimo dėl pasaulio augalų ir gyvūnų rūšių išsaugojimo, reguliariai renkasi į susitikimus, bandydamos siekti pakte numatytų tikslų.

Susitikimą buvo numatyta surengti Kinijos Kunmingo mieste anksčiau šiais metais, tačiau dėl pandemijos jis buvo atidėtas.

Kinijos aplinkos ministerija ir JT sekretoriatas pranešė, kad Kinija lieka pirmininkauti būsimam viršūnių susitikimui, jo tema ir logotipas lieka nepakitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS