JT Saugumo Taryba atmetė JAV rezoliuciją dėl ginklų embargo Iranui pratęsimo | kl.lt

JT SAUGUMO TARYBA ATMETĖ JAV REZOLIUCIJĄ DĖL GINKLŲ EMBARGO IRANUI PRATĘSIMO

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba atmetė JAV rezoliuciją dėl ginklų embargo Iranui pratęsimo. Tai penktadienį pranešė JAV valstybės sekretorius Mike`as Pompeo.

„JT Saugumo Taryba atsakinga už tarptautinės taikos ir saugumo palaikymą. Šiandien ji neįstengė atlikti savo pagrindinės misijos, - sakoma M. Pompeo pareiškime. – JT Saugumo Taryba atmetė racionalią rezoliuciją dėl 13 metų taikomo ginklų embargo Iranui pratęsimo, suteikdama pasauliniam terorizmo rėmėjui galimybę parduoti ir pirkti įprastinę ginkluotę be JT apribojimų pirmą kartą per daugiau kaip dešimtmetį“. Valstybės sekretorius pavadino JT Saugumo Tarybos veiksmus „nedovanotinais“.

„Atmesti tiesioginiai daugelio Artimųjų Rytų šalių raginimai pratęsti embargą. Arabų valstybės ir Izraelis tvirtai rėmė embargo pratęsimą“, - teigė M. Pompeo.

„Jungtinės Valstijos niekada nepaliks savo draugų, kurie daugiau tikėjosi iš JT Saugumo Tarybos. Mes toliau dirbsime, kad Iranas negalėtų laisvai pirkti ir parduoti ginklų, kurie kelia grėsmę Europai, Artimiesiems Rytams ir kitiems regionams“, - sakoma pareiškime.

Pagal Bendro išsamaus veiksmų plano dėl Irano branduolinės programos sąlygas, ginklų tiekimo Iranui apribojimų galiojimas baigiasi 2020 metų spalio 18 d. Rezoliucijos projekte JAV siūlė pratęsti ginklų embargą, „kol Saugumo Taryba nepriims priešingo sprendimo“.

Balsavimas vyko raštu, kadangi JT būstinėje dėl koronaviruso plitimo taikomi apribojimai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

gavo i snuki ne jav o pompeo atstovaujantis iliuminatus /zydus/ satanistus nes persai zydms pavoingi gi sis tipas su rezidentu visiskai nesiskaito tuo labiau visa suda varo ant jo nes kitu atveju jiems visiems sakes?...

Patikslinimas

Pagaliau JAV gavo pelntitą smūgį į snūkį. valio pradžia yra, bus daugiau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS