Jungtinės Karalystės premjero brolis J. Johnsonas traukiasi iš vyriausybės | kl.lt

JUNGTINĖS KARALYSTĖS PREMJERO BROLIS J. JOHNSONAS TRAUKIASI IŠ VYRIAUSYBĖS

Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) ketvirtadienį buvo suduotas naujas smūgis, jo broliui Jo (Džo) paskelbus, kad traukiasi iš vyriausybės ir parlamento.

J. Johnsonas 2016 metais prieš referendumą dėl tolesnės šalies narystės Europos Sąjungoje aktyviai agitavo rinkėjus balsuoti prieš „Brexit“. Tuo metu jo vyresnis ir garsesnis brolis B. Johnsonas buvo vienas „Brexit“ šalininkų stovyklos vėliavnešių.  

Visgi J. Johnsonas sutiko dirbti brolio vadovaujamoje vyriausybėje, kurioje užėmė universitetų, mokslo, tyrimų ir inovacijų ministro postą. Šiame poste jis yra dirbęs ir 2015–2018 metais. 

„Man buvo garbė devynerius metus atstovauti Orpingtono apygardai ir ir dirbti ministru trijų ministrų pirmininkų vyriausybėse“, – parašė J. Johnsonas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pastarosiomis savaitėmis jaučiausi draskomas pareigos šeimai ir valstybės interesų – tai neišsprendžiama priešprieša, todėl laikas kitiems perimti mano, kaip parlamentaro ir ministro, pareigas“, – rašė jis.

Johnsonų šeimą, kaip ir daugelį šeimų Britanijoje, supriešino nesutarimai dėl „Brexit“. Brolių Johnsonų sesuo Rachel (Reičel) ir tėvas Stanley (Stenlis) norėtų, kad JK liktų Bendrijoje.

S. Johnsonas praėjusio amžiaus 8-ame dešimtmetyje dirbo Europos Komisijoje ir buvo konservatorių parlamentaras. R. Johnson šįmet nesėkmingai kandidatavo į Europos Parlamentą su partija „Change UK“, pasisakančia prieš „Brexit“.

J. Johnsonas, kaip ir jo brolis Borisas, anksčiau dirbo žurnalistu. 

Anksčiau šią savaitę iš valdančiosios Konservatorių partijos pasitraukė 22 parlamentarai. Vienas iš jų pats nusprendė pereiti į liberalų demokratų frakciją, o likusius 21 B. Johnsonas pašalino už tai, kad jie balsavo prieš vyriausybės „Brexit“ strategiją.

Trečiadienį Bendruomenių Rūmai priėmė įstatymo projektą, pagal kurį vyriausybė turėtų prašyti ES atidėti „Brexit“, jei iki spalio pabaigos nebus pasiektas vadinamasis skyrybų susitarimas.

Didžiausia opozicinė Leiboristų partija nepraleido progos įgelti premjerui dėl brolio pasitraukimo.

„Kaip jau matėme, mažiausiai Borisu Johnsonu pasitiki geriausiai jį pažįstantys žmonės“, – tviteryje parašė Leiboristų partijos vicepirmininkas Tomas Watsonas (Tomas Votsonas).

Sociologas Joe Twymanas (Džo Tvaimanas) tviteryje rašė: „Na ir smagūs kalėdiniai pietūs šįmet bus Johnsonų namuose.“

„Tai vienas iš retų pavyzdžių, kai politikas atsistatydina, kad praleistų mažiau laiko su šeima“, – šmaikščiai pastebėjo BBC žurnalistas Davidas Cornockas (Deividas Kornokas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ir bus atsakas broliui uz jo neteiseta parsidaveliska veikla kuris pasrodo izvalgesnis uz broli.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS