Kanada nusiųs į Latviją sraigtasparnių Rusijai atgrasyti | kl.lt

KANADA NUSIŲS Į LATVIJĄ SRAIGTASPARNIŲ RUSIJAI ATGRASYTI

 Kitąmet Kanada keturiais sraigtasparniais sustiprins NATO tarptautinę kovinę grupę, dislokuotą Latvijoje siekiant atgrasyti Rusiją nuo galimos agresijos.

Kaip rašo „Ukrinform“, Kanados gynybos ministerija tai pranešė žinybos vadovui Billui Blairui lankantis Latvijoje su vizitu.

„Nuo 2024 metų vasaros Kanada perduos NATO priešakinei kovinei grupei Latvijoje keturis sraigtasparnius „Griffon“, o nuo 2025 metų rudens periodiškai siųs sraigtasparnius „Chinook“, - sakoma pranešime.

„Kanada pirmą kartą nuolatiniu pagrindu dislokuos taktinę aviaciją Europoje po to, kai buvo baigtos operacijos Bosnijoje ir Kosove praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ir šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pradžioje“, – pažymėjo ministerija.

Latvijoje tarnauja 500 Kanados kariškių. Dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą Kanada pažadėjo padvigubinti savo kontingentą šioje Baltijos šalyje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Latviai siųstų

atgal ,kanadiečių dundukams, tuos 4 atgyvenas su palinkėjimais ir dar porą sovietinių galėtų dadėt.

Gėda

Gėda Kanadai. Ką tie sraigtasparniai lėtapėdžiai gali nuveikti ir dargi net visi keturi! Tai tik ruskiam papramogauti pašaudant į lengvai nukepamus vertaliotus. Na, Kanada dar pasistenk, atsiųsk nors1,5 sraigtasparnio, tada rusas tikrai bus pribaigtas, sės prie derybų stalo pagal Ukrainos sąlygas.

> Suprato

Suprato, kad laikas damusti dvokianti kremliaus nusikalteliu fasizma ir visus jo sunelius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS