Kanados premjeras J. Trudeau ketina pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina | kl.lt

KANADOS PREMJERAS J. TRUDEAU KETINA PASISKIEPYTI „ASTRAZENECA“ VAKCINA

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau artimiausiu metu pasiskiepys nuo koronaviruso britų ir švedų kompanijos „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina.

„Aš ketinau pasiskiepyti iškart, kai tik ateis mano eilė. Sužinoję, kad „AstraZeneca“ vakcina prieinama vyresniems kaip 40 metų amžiaus žmonėms Ontarijo provincijoje, aš ir mano biuras skubame užsiregistruoti“, - sakė antradienį žurnalistams 49 metų politikas. Jis pridūrė, kad tikisi savo pavyzdžiu paskatinti kanadiečius taip pat pasiskiepyti nuo koronaviruso.  

Šią savaitę Albertos, Britų Kolumbijos, Manitobos ir Ontarijo provincijose prasidėjo vyresnių kaip 40 metų amžiaus gyventojų vakcinacija „AstraZeneca“ preparatu. Anksčiau J. Trudeau patikino kanadiečius, kad „AstraZeneca“ vakcina yra saugi.

Vakcinacijos kampanija Kanadoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 14 d. Šalyje patvirtintos „Pfizer“, „Moderna“, „Johnson & Johnson“ ir „AstraZeneca“ vakcinos. Kanadoje  jau pasiskiepijo 9,4 mln. žmonių (24,8 proc. gyventojų).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Slykstu

Na va, vakaruose visi pagal amziu skiepyjasi, kai LT pirma politikai, tada mentai, tada mokytojai, tada daktarai, tada i amziu ziuri. Slykstu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS