Karalienė Elizabeth II dalyvavo provaikaičių krikštynose | kl.lt

KARALIENĖ ELIZABETH II DALYVAVO PROVAIKAIČIŲ KRIKŠTYNOSE

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) sekmadienį dalyvavo savo dviejų provaikaičių krikštynose; tai buvo jos antras viešas pasirodymas per mažiau nei savaitę po to, kai dėl sveikatos ji atšaukė savo dalyvavimą keliuose svarbiuose pastarojo mėnesio renginiuose.

95 metų monarchė buvo nufotografuota sėdinti automobilyje „Range Rover“ po dvigubų karališkosios šeimos atžalų krikštynų Visų Šventųjų koplyčioje Vindzore, į pietvakarius nuo Londono. Ji buvo apsirengusi žaliosios citrinos spalvos švarkeliu ir dėvėjo tos pačios spalvos skrybėlaitę.

Praėjusį trečiadienį karalienė surengė audienciją aukščiausio rango britų kariuomenės pareigūnui. Tai buvo pirmas jos viešas pasirodymas po kelias savaites trukusių negalavimų.

Prieš tai sekmadienį monarchė dėl „nugaros pasitempimo“ nedalyvavo visuose karuose žuvusių Britanijos karių pagerbimo ceremonijoje. Šis ir dar keli atšaukti karalienės pasirodymai oficialiuose renginiuose sukėlė būgštavimų dėl jos sveikatos.

Pirmiausia Elizabeth II atšaukė planuotą dviejų dienų kelionę į Šiaurės Airiją. Karališkieji rūmai paaiškino, kad tokį sprendimą ji priėmė paklausiusi medikų rekomendacijų pailsėti.

Tačiau nepraėjus nė parai rūmai buvo priversti patvirtinti viename laikraštyje pasirodžiusį pranešimą, kad monarchė naktį praleido vienoje privačioje Londono ligoninėje, kur prieš tai jai buvo atlikti neįvardinti tyrimai.

Buvo pranešta, kad ligoninėje ji liko po tyrimų „dėl praktinių priežasčių“, o vėliau sugrįžo prie „lengvų pareigų“, įskaitant susitikimus per vaizdo skambučius su naujais ambasadoriais.

Nerimą dėl karalienės sveikatos būklės dar labiau pakurstė pranešimas, kad ji nedalyvaus Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje Glazge, kur turėjo pasirodyti anksčiau šį mėnesį.

Paaiškinta, kad toks sprendimas irgi buvo priimtas dėl gydytojų „patarimo pailsėti“. Tačiau karalienė Elizabeth II įrašė vaizdo žinutę pasaulio lyderiams, kurioje paragino juos bendrai imtis veiksmų pasaulinei klimato kaitai sustabdyti.

Vietoje karalienės konferencijoje dalyvavo jos 73 metų sūnus princas Charlesas (Čarlzas), kuris dabar atstovauja monarchei kelionėje Jordanijoje ir Egipte.

Dvariškiai dėl visko kaltina įtemptą karalienės darbotvarkę – sugrįžusi iš savo Balmoralo pilies Škotijoje spalio pradžioje ji buvo ypač aktyvi.

Ji neatsisakė savo įsipareigojimų net po savo vyro princo Philipo (Filipo) mirties balandį; be kita ko, birželį monarchė susitiko su Didžiojo septyneto (G-7) lyderiais, kurių susitikimą Jungtinė Karalystė organizavo Anglijos pietvakarinėje Kornvalio grafystėje.

Sekmadienį Vindzoro koplyčioje buvo krikštijami princesės Anne (Anos) dukters Zaros ir Mike'o (Maiko) Tindallų (Tindalų) naujagimis sūnus bei princo Andrew (Endriaus) dukters princesės Eugenie (Judžini) bei jos sutuoktinio Jacko Brooksbanko (Džeko Bruksbanko) pirmagimis.

Pasak šaltinių Bakingamo rūmuose, privačioje ceremonijoje dalyvavo artimiausi karališkosios šeimos nariai ir draugai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

baikit 1 syki propoguot monarchuija butent ji per amzius vykde karus ir 1 kita zude kas vyksta iki siol pasleptoji formoji itakojant vasalus kurie iandien mokslo ginklu panaudojimu zudo zmones nes ju perdaug is 1 puses tai olaukiniu gentys kurias ir naikino del zemes turtu o is 2 ju vaikus grobe vergijon ka ir matome jav politpadangeje?======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS