Baltarusių opozicijos teisininką sulaikė kaukėti vyrai | kl.lt

BALTARUSIŲ OPOZICIJOS TEISININKĄ SULAIKĖ KAUKĖTI VYRAI

Baltarusijos Koordinacinės tarybos nario Maksimo Znako sulaikymas ir krata jo namuose atlikti tiriant bylą, iškeltą jai už raginimus imtis veiksmų, keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui, trečiadienį pareiškė tarybos atstovai.

„Advokato Dzmitryjaus Lajevskio duomenimis, Koordinacinei tarybai iškeltą baudžiamąją bylą „dėl raginimų imtis veiksmų, kuriais siekiama pakenkti Baltarusijos Respublikos nacionaliniam saugumui“, veda Tyrimų komitetas“, – rašoma sulaikytojo kolegų išplatintame pareiškime.

M. Znakas anksčiau figūravo šioje byloje kaip liudytojas.

„Jo teisinis statusas šiuo metu nežinomas“, – nurodė Koordinacinė taryba.

Anksčiau buvo pranešta, kad M. Znakas buvo išvežtas civiliais drabužiais vilkinčių žmonių su balaklavomis, jis nebeatsiliepia telefonu.

M. Znakas, kuris dirbo kalinamo buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos teisininku, turėjo dalyvauti vienoje vaizdo konferencijoje, bet nepasirodė, tik atsiuntė tai grupei žodį „kaukės“, pranešė V. Babarykos spaudos tarnyba.

„Maksimas paliko Babarykos štabą lydimas civiliais drabužiais vilkinčių žmonių su kaukėmis. Jie įlipo į mikroautobusą ir išvažiavo“, – sakė štabo sekretoriato atstovas.

Koordinacinė taryba buvo įsteigta siekiant užtikrinti taikų valdžios perdavimą, pagrindinei opozicijos kandidatei Sviatlanai Cichanouskajai nepripažinus Aliaksandro Lukašenkos pareiškimo, kad jis per rugpjūčio 9-osios rinkimus buvo perrinktas šeštai kadencijai.

Ginčijami rinkimai išprovokavo didžiausias antivyriausybines demonstracijas per visą 26 metus trunkantį A. Lukašenkos valdymą. Jau mėnesį dešimtys tūkstančių žmonių išeina į gatves reikalauti jo pasitraukimo ir laisvų rinkimų.

A. Lukašenkos saugumo tarnybos atsakė areštų bangomis, kruvinu smurtu prieš protestuotojus ir opozicijos lyderių bauginimo bei išvarymo kampanija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

lietuvė gyvenanti Minske

Tas V Babarykas pralošė rinkimus žmonės jo nerinko o cicinaka surinko 9% dabar jie abu susivienijo ir daro šalyje perversma opozicijoje sėdintistvarkos nenori jie nori užgrobti valdžia nesvirukai žino koki kasni atsikastu Babarykas dabar kaip Cicinaka pJasipinigavo atsiunte jam kad pasamdytu advokata Znaka kadjis atstovautu kad lukašenka perduotu prezidentavima Cicinakai Ar jus matėt toki cirka Dabar tas aplaižytas advokatėlis jau cipėje nes žmonės ji iskundė parašė kad jis kursto liaudi eiti ir versti lukošenka Žinot nieko stebėtino tas Cicnakos vyras dalyvavo Krime kurstė liaudi eit i gatves ir šaukt kad Krimas rusu čia žiurkės kuriem ne tauta o turtai rūpi jie jau apsišviete maidanuose tai tikra vagiu banditu mafijozu šutve ir kas svarbiausei jie turtingi perversmininkai žmones ju prisibijo o jie budami nusikaltėliai reikalauja teisiu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS