Kazachstanas neigia pranešimus, kad esą jis blokuoja vagonus su anglimis iš Rusijos | kl.lt

KAZACHSTANAS NEIGIA PRANEŠIMUS, KAD ESĄ JIS BLOKUOJA VAGONUS SU ANGLIMIS IŠ RUSIJOS

Kazachstano industrijos ir infrastruktūros plėtros ministerijos spaudos tarnyba pirmadienį paneigė pranešimus apie vagonų su anglimis iš Rusijos blokavimą, informuoja „Tengrinews.kz“.

„Nepriklausomų Valstybių Sandraugos žiniasklaidoje aktyviai platinama melaginga informacija, kad esą Kazachstanas užblokavo savo teritorijoje 1 700 geležinkelio vagonų su rusiškomis anglimis. Todėl Industrijos ir infrastruktūros plėtros ministerijos Transporto komitetas oficialiai pareiškia: šie pranešimai yra melagienos. Iš tikrųjų Kazachstano teritorijoje nėra 1 700 vagonų su anglimis iš Rusijos“, – sakoma žinybos pareiškime.

Pasak ministerijos atstovų, tokiomis melagienomis siekiama diskredituoti gerus dviejų šalių santykius.

Anksčiau užsienio žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog esą Kazachstanas užblokavo 1 700 vagonų su anglimis iš Rusijos, atsakydamas į Maskvos sprendimą blokuoti Kazachstano naftos gabenimą iš Novorosijsko uosto, priimtą po to, kai penktadienį Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas pareiškė, kad jo šalis nepripažins vadinamųjų Luhansko ir Donecko liaudies respublikų.

Gairės: kazachstanas, Rusija, karas Ukrainoje, blokuoja vagonus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS