Ketvirtadienį vizito į Rusiją atvyksta Turkijos užsienio reikalų ministras | kl.lt

KETVIRTADIENĮ VIZITO Į RUSIJĄ ATVYKSTA TURKIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį priims savo šalyje Turkijos diplomatijos vadovą, atvykstantį dviejų dienų vizito, pranešė Maskva.

Susitikimui rengiamasi po to, kai praėjusią savaitę turkų diplomatijos vadovas Hakanas Fidanas (Chakanas Fidanas) surengė derybas su pareigūnais Kyjive.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova žurnalistams trečiadienį sakė, kad diplomatai aptars įvairius dvišalės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus, įskaitant karą Ukrainoje.

Be kita ko, šią savaitę skelbta, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketina artimiausiu laiku apsilankyti Rusijoje, kur vyks derybos su Kremliaus šeimininku Vladimiru Putinu dėl susitarimo dėl grūdų gabenimo per Juodąją jūrą atnaujinimo.

Susitikimas įvyks Rusijos Juodosios jūros kurortiniame mieste Sočyje, žurnalistams sakė R. T. Erdogano valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) atstovas Omeras Celikas (Emeras Čelikas) ir pridūrė, kad Turkija tikisi, jog derybose pavyks išvengti gresiančios maisto krizės.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ anksčiau pranešė, kad R. T. Erdoganas gali susitikti su Rusijos vadovu rugsėjo 8 dieną, prieš išvykdamas į Naujajame Delyje vyksiantį Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikimą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad susitikimui intensyviai ruošiamasi, tačiau nenurodė nei derybų laiko, nei vietos.

R. T. Erdoganas pasinaudojo gerais santykiais su Maskva ir Kyjivu, siekdamas, kad abi šalys pradėtų oficialias taikos derybas.

Turkija padėjo derėtis dėl vienintelio svarbaus susitarimo, kurį nuo invazijos pradžios pasirašė kariaujančios šalys, – susitarimo dėl grūdų gabenimo iš trijų Ukrainos uostų per Juodąją jūrą.

Praėjusį mėnesį Rusija pasitraukė iš Jungtinių Tautų remiamo susitarimo, po to surengė keletą atakų prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą ir įspėjo, kad laivai Juodojoje jūroje bus laikomi potencialiai gabenančiais karinius krovinius.

R. T. Erdoganas bando atgaivinti šį paktą, tikėdamasis juo pasinaudoti kaip atspirties tašku platesnio masto taikos deryboms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

> labai gerai

Ka su tuo gyvu lavonu dar sneketis? Cha cha cha…

Labai gerai

kad atvyksta kalbėtis su RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU

ogi

darys bizni pomidorais ir ukru grudais nes atein ziema o valgyt reik ?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS