Kinija iškvietė JAV ambasadorių dėl Honkongo sankcijų | kl.lt

KINIJA IŠKVIETĖ JAV AMBASADORIŲ DĖL HONKONGO SANKCIJŲ

Kinijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį iškvietė JAV ambasadorių ir pareiškė jam protestą dėl Vašingtono paskelbtų sankcijų dėl Honkonge įsigaliojusio prieštaringai vertinamo nacionalinio saugumo įstatymo, grasindama imtis atsakomųjų veiksmų.

Tokį perspėjimą JAV ambasadoriui Terry Branstadui (Teriui Branstadui) išsakė užsienio reikalų viceministras Zheng Zeguangas (Dženg Dzeguangas), praėjus kelioms valandoms po to, kai amerikiečių prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atšaukė Honkongo turėtą privilegijuotą prekybos statusą bei patvirtino sankcijas bankams.

„Tai šiurkštus kišimasis į Kinijos vidaus reikalus, rimtai pažeidžiantis tarptautinę teisę ir pagrindines tarptautinių santykių normas“, – nurodoma kinų URM išplatintame pareiškime.

„Siekdama apginti savo teisėtus interesus, Kinija imsis reikiamo atsako į JAV neteisingus veiksmus, įskaitant sankcijas JAV subjektams ir asmenims“, – rašoma dokumente.

Zheng Zeguangas taip pat pareiškė T. Branstadui, kad JAV neseniai ėmėsi „blogų veiksmų“ dėl Kinijos regionų Sindziango ir Tibeto bei Pietų Kinijos jūros, „dar labiau atskleisdama savo hegemonijos pobūdį“.

„Atsižvelgdama į tai, Kinija priversta imtis atsakomųjų priemonių, kad ryžtingai apgintų savo esminius interesus. Noriu pasakyti JAV, kad su bet kokiu bauginimu ir neteisybe Kinijos atžvilgiu bus ryžtingai kovojama“, – nurodė viceministras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS