Kinija naujuoju užsienio reikalų ministru paskyrė kovingo būdo diplomatą Qin Gangą | kl.lt

KINIJA NAUJUOJU UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRU PASKYRĖ KOVINGO BŪDO DIPLOMATĄ QIN GANGĄ

Kinija penktadienį paskyrė ambasadorių JAV Qin Gangą (Čin Gangą), garsėjantį griežtais pasisakymais prieš Vakarus, naujuoju užsienio reikalų ministru, pranešė valstybinė žiniasklaida.

56-erių Qin Gangas pakeitė Wang Yi (Vang I), kuris nuo 2013 metų buvo Kinijos diplomatijos veidas.

Nuo praėjusių metų Qin Gangas buvo aukščiausio rango Pekino atstovas Vašingtone, kuriam buvo pavesta atkurti dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų santykius.

Qin Gangas, kilęs iš šiaurės rytų Tiandzino miesto, pelnė „kovinio vilko“ reputaciją – taip praminti Kinijos diplomatai, aršiai reaguojantys į, Pekino vertinimu, priešiškai nusiteikusių Vakarų valstybių veiksmus.

2020 metais jis yra sakęs, kad Kinijos įvaizdis Vakaruose pablogėjo, nes europiečiai ir amerikiečiai, ypač žiniasklaida, niekada nepripažino Kinijos politinės sistemos ar jos ekonominio pakilimo.

Qin Gangas keletą metų buvo Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Iki 2018 metų, eidamas Užsienio reikalų ministerijos protokolo departamento vadovo pareigas, jis dažnai susidurdavo su prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu).

Nuo 2018-ųjų iki praėjusių metų jis taip pat ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas. 

Qin Gangas anksčiau išdėstė Kinijos, kaip šalies, kuri mažai ko gali pasimokyti iš Vakarų, viziją ir rėmėsi jos, kaip opijaus karų XIX amžiuje aukos, istorija. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS