Kinija padės bendrovėms kovoti su koronavirusu – mažins pensijų ir draudimo išlaidas | kl.lt

KINIJA PADĖS BENDROVĖMS KOVOTI SU KORONAVIRUSU – MAŽINS PENSIJŲ IR DRAUDIMO IŠLAIDAS

Kinija mažins kai kurias pensijų įmokas ir draudimo mokesčius, taip bandydama padėti bendrovėms susidoroti su koronaviruso padariniais. Įmonėms, įsikūrusioms viruso protrūkio epicentru laikomoje Hubėjaus provincijoje, iki birželio nereikės mokėti pensijų, nedarbo ir nelaimingų atsitikimų draudimo įmokų, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Kitose provincijose įsikūrusios nedidelės bendrovės iki liepos mėnesio taip pat galės nemokėti pensijų, nedarbo ir nelaimingų atsitikimų draudimo įmokų, o didelių bendrovių įmokos iki balandžio bus sumažinamos perpus, šalies ministrų kabinetą citavo valstybinė televizija.

Iki birželio pabaigos bendrovės galės teikti prašymus atidėti mokėjimus į valstybės valdomą pensijų fondą, o į šį fondą dėl koronaviruso įtakos neapmokėtos skolos nebus laikomos uždelstomis, pranešė ministrų kabinetas.

Vietinės valdžios institucijos turės užtikrinti tvarkingą migrantų darbuotojų sugrįžimą į darbo vietas, esančias tose vietovėse, kurių viruso epidemija smarkiai nepaveikė, pridūrė kabinetas.

Kabinetas taip pat paskelbė, kad šalies vyriausybė šiemet palaikys stabilią minimalią ryžių pirkimo kainą, paspartins šernų auginimą ir padidins valstybines šaldytos kiaulienos atsargas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS