Kinija: V. Putino arešto orderį išdavęs TBT turėtų vengti „dvejopų standartų“ | kl.lt

KINIJA: V. PUTINO AREŠTO ORDERĮ IŠDAVĘS TBT TURĖTŲ VENGTI „DVEJOPŲ STANDARTŲ“

Kinija pirmadienį paragino Tarptautinį baudžiamąjį teismą (TBT), išdavusį Rusijos lyderio Vladimiro Putino arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais, vengti „dvejopų standartų“ ir gerbti valstybių vadovų neliečiamybę.

Teismas turėtų „laikytis objektyvios ir nešališkos pozicijos, gerbti valstybių vadovų neliečiamybę... pagal tarptautinę teisę“, eilinėje spaudos konferencijoje sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas (Vang Venbinas).

Jis taip pat paragino TBT „vengti politizavimo ir dvejopų standartų“, pabrėžė, kad konflikto Ukrainoje sprendimas vis dar yra „dialogas ir derybos“.

Kinija nėra pasirašiusi Romos statuto – Jungtinių Tautų sutarties dėl TBT.

Penktadienį TBT išdavė Rusijos prezidento arešto orderį dėl karo nusikaltimo – neteisėtos ukrainiečių vaikų deportacijos.

Maskva orderį pavadino niekiniu. Rusija nėra TBT narė ir neaišku, ar ir kaip V. Putinas kada nors galėtų būti išduotas.

TBT sprendimas dėl orderio buvo priimtas kelios dienos prieš Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) vizitą Rusijoje, vadinamą „draugystės, bendradarbiavimo ir taikos kelione“.

Xi Jinpingas į Maskvą turi atskristi pirmadienį. Jis turi susitikti su V. Putinu, pasirašyti vieną susitarimą, o trečiadienį grįš į Pekiną.

„Abi šalys taikys tikrą daugiašališkumą, skatins demokratiją tarptautinių santykių srityje, kurs daugiaašį pasaulį, gerins vadovavimą pasauliui ir prisidės prie pasaulio plėtros bei pažangos“, – pirmadienio spaudos konferencijoje sakė Wang Wenbinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

JONAS

Tas TBT yra musu gariunu turgaus lygio organizacija amerika jiems špyga parodė nu o rusija tikrai i šikna ispirs

Apie putana

Bet taip pazeminti Putana visu akyse pries visa pasauli! O taip norejo Putanas buti pastebetas, kad visas pasaulis pries ji trypciotu. O dabar visi is jo atvirai tyciojasi! Net nezinau kaip vargselis Putanas gali tai pakesti. Skraidyti negali, nes daliu lektuvui neturi Putanas. Gali kinu komunistas ar s.korejos diktatorius tik pas ji atlekti. Visiskas pravalas Putanai.

Jo.

Amerikai irgu samkcijas nes ji nepripazista to teismo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS