Kinijos prezidentas teigia, kad ekonomikos atsigavimas vis dar yra kritiniame etape | kl.lt

KINIJOS PREZIDENTAS TEIGIA, KAD EKONOMIKOS ATSIGAVIMAS VIS DAR YRA KRITINIAME ETAPE

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pareiškė, kad šalies ekonomikos atsigavimas yra „kritiniame etape“, penktadienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV, vangiam aktyvumui ir nekilnojamojo turto sektoriaus bėdoms slegiant atsigavimą po pandemijos.

„Šiuo metu šalies ekonomikos atsigavimas vis dar yra kritiniame etape“, – Kinijos Komunistų partijos politinio biuro susitikime sakė prezidentas.

Jis paragino imtis priemonių ekonomikai paskatinti ir nurodė, kad „vystymosi situacija yra sudėtinga, tarptautinėje politinėje ir ekonominėje erdvėje stebint vis daugiau nepalankių veiksnių“.

„Reikia sutelkti dėmesį į šiuolaikiškos pramonės sistemos kūrimo spartinimą, vidaus paklausos didinimą ir rizikos prevenciją“, – pažymėjo Xi Jinpingas.

Kinijos vadovas taip pat pabrėžė būtinybę stiprinti „savarankiškumą“ svarbiuose mokslo ir technologijų sektoriuose bei „paspartinti naujo plėtros plano kūrimą“.

Antra pagal dydį pasaulio ekonomika trečią ketvirtį išaugo 4,9 proc. Kinija siekia, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) 2023 m. išaugtų 5 proc. – tai yra vienas mažiausių tikslų pastaraisiais metais.

Pareigūnams sunkiai sekasi palaikyti atsigavimą po COVID-19 pandemijos, net ir atsisakius drakoniškų ribojamųjų priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Išvada

Kol Kinija neatsigaus, jankių ir geiropos blusynas išvis užsilenks.

Tiesiai

Kinija jau niekada nebeatsigaus ir nebebus antroji ekomomika, tik nusileis dar žemiau.

Nustebe

O kodel jis neisnaudoja savo Siaures Vakariniu zemiu, laikinai okupuotu rozzistu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS