Kosovo parlamento rinkimus laimėjo partija, kuriai vadovauja buvęs premjeras A. Kurti | kl.lt

KOSOVO PARLAMENTO RINKIMUS LAIMĖJO PARTIJA, KURIAI VADOVAUJA BUVĘS PREMJERAS A. KURTI

Kosovo kairiojo sparno partija „Apsisprendimas“ („Vetevendosje“), tikėtina, užsitikrins mandatą formuoti naują vyriausybę, nes ji tapo aiškia sekmadienį vykusių šalies parlamento rinkimų laimėtoja.

Partija, kuriai vadovauja buvęs pilietinių teisių aktyvistas Albinas Kurti, sekmadienį vykusiuose rinkimuose gavo 48 proc. balsų, pranešė rinkimų komisija, suskaičiavusi 99 proc. balsalapių.

„Mūsų prioritetai yra teisingumas ir darbai, – rinkimų naktį savo šalininkams sakė A. Kurti. – Laukia ilgas kelias, mes taip pat darysime klaidas, bet mūsų tikslai kilnūs.“

Pasak politiko, sudėtingas santykių su Serbija sureguliavimas, kuriai Kosovas kadaise priklausė ir kuri nepripažįsta jo valstybingumo, yra „tik penktoje ar šeštoje vietoje.“

Remiantis „kosovo-online“ portalo skaičiavimais, „Apsisprendimas“ gali tikėtis 55 iš 120 vietų naujame parlamente. A. Kurti kartu su neserbiškomis etninėmis grupėmis galėtų suformuoti vyriausybę.

Šį kartą Kosovo demokratinė lyga (LDK) itin prastai pasirodė rinkimuose, pelnydama tik 13 proc. balsų. Antroje vietoje liko Kosovo demokratinė partija, gavusi 17 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS