Keliuose Latvijos bankuose – kratos dėl pinigų plovimo | kl.lt

KELIUOSE LATVIJOS BANKUOSE – KRATOS DĖL PINIGŲ PLOVIMO

Latvijos teisėsaugos institucijos atliko kratas dar keliuose šalies komerciniuose bankuose, vykdydamos baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo pinigų plovimo.

Šis tyrimas vykdomas atskirai nuo likviduojamo ABLV banko, taip pat įtariamo pinigų plovimu, atžvilgiu atliekamo baudžiamojo tyrimo.

Valstybės policija pranešė, jog procesiniai veiksmai kartu su Finansinės žvalgybos tarnyba šią savaitę atlikti remiantis duomenimis, kurie buvo gauti bendradarbiaujant su Vokietijos teisėsaugos institucijomis.

Pasak pranešimo, vykdant baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo neteisėtais būdais įgytų lėšų legalizavimo įvyko aštuonios kratos, iš jų keturios – bankuose. Per jas paimta dokumentų, duomenų laikmenų, kitų galimų įkalčių, taip pat laikinai sulaikyti du asmenys.

BNS turimais neoficialiais duomenimis, teisėsaugos pareigūnai šią savaitę lankėsi keturiuose bankuose – „Rietumu banka“, „Regionala investiciju banka“, „Industra Bank“ (anksčiau vadinosi „Meridian Trade Bank“) ir „BlueOrange Bank“. Vienas iš dviejų laikinai sulaikytųjų yra užsienio pilietis, jiems pritaikytos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

„Industra Bank“ viešųjų ryšių atstovė patvirtino teisėsaugos pareigūnų apsilankymo faktą, tačiau teigė, kad kratų nebuvo, o bankas, pareigūnams pareikalavus tyrimui būtinos medžiagos, ją perdavė savo noru.

Kiti bankai nuo komentarų atsiriboja.

Kaip BNS jau skelbė, kratos šią savaitę atliktos ir ABLV banko pagrindiniame biure, o iš viso šalyje jų buvo apie 20. Be to, remiantis neoficialiais duomenimis, buvo sulaikyti keturi asmenys.

Skelbta, jog procesinius veiksmus atliko Kovos su organizuotu nusikalstamumu biuro, Korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro, Valstybės pajamų tarnybos Mokesčių tarnybos ir bankų priežiūros tarnybos – Finansų ir kapitalo rinkos komisijos – darbuotojai.

Latvijos prokuratūra šios informacijos išsamiausiai nekomentuoja, aiškindama, jog tai gali pakenkti tyrimo eigai.

Tuo tarpu šiuos įvykius komentuodamas Latvijos vyriausybės vadovas Krišjanis Karinis pareiškė, jog tai yra įrodymas, kad šalyje kovojama su nusikalstama finansine veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS