Kremliaus kritikas A. Navalnas paleistas iš areštinės | kl.lt

KREMLIAUS KRITIKAS A. NAVALNAS PALEISTAS IŠ AREŠTINĖS

Maskvos teismui atmetus prašymą pratęsti suėmimo bausmę Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, penktadienio rytą jis buvo paleistas iš areštinės, pranešė jo atstovė Kira Jarmyš.

K. Jarmyš socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kad iš sulaikymo centro A. Navalnas išėjo besišypsodamas.

Prie areštinės buvo pastebėta policijos pareigūnų, bet jie iš naujo nesuėmė A. Navalno, kaip pastaruoju metu nutiko kitiems sulaikytiems opozicijos veikėjams.

Iš sulaikymo centro 43-ejų A. Navalnas išėjo vilkėdamas sportines kelnes ir džemperį, ant peties jis nešėsi krepšį.

Opozicijos lyderis ir antikorupcinės grupės įkūrėjas penktadienį pasmerkė Rusijos valdžios „teroro aktus“ malšinant protestus Maskvoje.

„Judėjimas ir toliau augs, o režimas labai pasigailės dėl to, ką padarė“, – sakė A. Navalnas žurnalistams.

A. Navalnas buvo sulaikytas Maskvoje liepos 24 dieną, išėjęs pabėgioti ir nupirkti žmonai gėlių gimtadienio proga.

Rusijos pareigūnai siekia susidoroti su nauja protestų banga, kilusia valdžiai uždraudus opozicijos kandidatams, taip pat ir A. Navalno sąjungininkams, dalyvauti kitą mėnesį vyksiančiuose Maskvos miesto Dūmos rinkimuose.

Trečią dešimtmetį valdžioje pradėjusio prezidento Vladimiro Putino reitingai pastebimai nusmuko, o kritikai sako, kad valdžia bijo, kad kils judėjimas, reikalaujantis didesnių politinių pokyčių.

Jeilio universitete teisininko išsilavinimą įgijęs A. Navalnas praėjusį mėnesį gavo 30 parų arešto bausmę už raginimus dalyvauti nesankcionuotame proteste.

Liepos 28 dieną A. Navalnas iš kalėjimo buvo pervežtas į ligoninę dėl, kaip nurodė valdžia, „ūmios alerginės reakcijos“.

Tačiau netrukus į areštinę grąžintas A. Navalnas pareiškė, kad veikiausiai buvo „apnuodytas“. Visgi medikai valstybinėje ligoninėje nurodė opozicijos lyderio mėginiuose „neaptikę jokių nuodingų medžiagų“.

Ketvirtadienį sulaikymo centro, kur kalintas A. Navalnas, direktorius paprašė pratęsti opozicionieriaus areštą 18,5 val., kurias opozicijos lyderis praleido ligoninėje, bet teismas tokį prašymą atmetė.

Per kelias nesankcionuotas protesto akcijas Maskvoje pastarosiomis savaitėmis buvo sulaikyti keli tūkstančiai žmonių.

Mitingai, per kuriuos reikalaujama sąžiningų rinkimų, yra didžiausi nuo 2011-aisiais kilusių masinių protestų prieš prezidento V. Putino sugrįžimą į Kremlių, pasibaigus jo kadencijai ministro pirmininko poste.

Dauguma Maskvos opozicijos lyderių yra areštuoti, o Rusijos tyrimų komitetas anksčiau šį mėnesį pranešė pradėjęs baudžiamąjį tyrimą dėl A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) finansavimo.

GALERIJA

  • Kremliaus kritikas A. Navalnas paleistas iš areštinės
  • Kremliaus kritikas A. Navalnas paleistas iš areštinės
  • Kremliaus kritikas A. Navalnas paleistas iš areštinės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

To to anAnimas

Jo visus nužude ir sešere lokiams:) Dabar tie lokiai groja balalaikom ir geria vodka slaptam FSB/GRU/OBHSS bunkerije:)

to anonimas

o tie zurnalistai kurie tyre kas sprogdino namus Rusijoj pries 20 metu tai tuos nuzude

Cha cha cha

Chodorkovskis Navalna pavadino FSB agentu:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS