Kremlius kritikuoja JAV „isteriją“ dėl Ukrainos | kl.lt

KREMLIUS KRITIKUOJA JAV „ISTERIJĄ“ DĖL UKRAINOS

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sekmadienį sukritikavo JAV už „isterijos“ kurstymą dėl galimos Rusijos invazijos į Ukrainą, Vakarams apkaltinus Maskvą karių telkimu netoli tos šalies.

„Ši isterija yra kurstoma dirbtinai, – per valstybinę televiziją sakė D. Peskovas. – Tie, kurie atsivežė savo ginkluotąsias pajėgas iš užsienio, kaltina mus neįprasta karine veikla mūsų pačių teritorijoje. Tai yra, JAV.“

Jis pažymėjo, kad toks elgesys „ne visai logiškas ir ne visai padorus“.

Vakarų šalys jau kelias dienas reiškia nerimą dėl Rusijos karinės veiklos netoli Ukrainos, o Vašingtonas perspėjo Maskvą nepadaryti dar vienos „rimtos klaidos“ šioje šalyje.

Nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, Ukrainos pajėgos rytinėse Donecko ir Luhansko srityse kovoja su Kremliaus remiamais separatistais. Šis konfliktas jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų separatistams paremti, bet Maskva tai neigia.

Pavasarį Rusija prie Ukrainos sienos ir aneksuotame Kryme surengė plataus masto pratybas, sukėlusias susirūpinimą dėl galimo įsiveržimo. Po kelių savaičių Maskva paskelbė pajėgas atitraukianti, bet Kijevas ir Vašingtonas tąsyk teigė, kad atitraukimas buvo riboto masto.

Ši isterija yra kurstoma dirbtinai.

Kijevas ketvirtadienį pareiškė siekiantis gauti daugiau karinės pagalbos iš Vakarų valstybių.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkuose skelbiamuose vaizdo įrašuose matyti, kaip Rusija perkelia karius, tankus ir raketas Ukrainos sienos link.

„Pastarosiomis savaitėmis Rusijos agresyvumas – tiek diplomatinis, tiek karinis – gerokai padidėjo“, – šią savaitę kalbėjo ukrainiečių užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Pasak ministro, po jo vizitų Vašingtone ir Briuselyje „rengiamas išsamus Rusijos sulaikymo priemonių paketas“.

Jis pridūrė, kad Kijevas derasi su Vakarais dėl „papildomos gynybinės ginkluotės tiekimo mūsų kariuomenei“.

Maskva savo ruožtu kaltina Ukrainą ir Vakarus konflikto kurstymu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarai „eskaluoja“ konfliktą Ukrainoje rengdami pratybas Juodojoje jūroje ir siųsdami bombonešius šalia Rusijos sienų.

Pasak prezidento, Vakarų bombonešiai skrenda „20 km atstumu nuo mūsų sienos“.

Ilgametis Rusijos lyderis sakė, kad Maskva „nuolat reiškia susirūpinimą dėl to“, tačiau „visi mūsų įspėjimai ir kalbos apie raudonąsias linijas traktuojami paviršutiniškai“.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) praėjusią savaitę pareiškė, kad „Rusija padarytų didelę klaidą, jeigu pakartotų, ką ji padarė 2014 metais“, turėdamas omenyje Krymo aneksiją.

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė V. Putinui, kad Paryžius yra pasirengęs ginti Ukrainos teritorinį vientisumą, o Vokietijos užsienio reikalų ministerija paragino Maskvą laikytis „santūrumo“ Ukrainos pasienyje.

Europos Sąjunga savo ruožtu pareiškė, kad blokui taip pat kelia nerimą tokia Rusijos karinė veikla prie Ukrainos sienų.

Gairės: Kremlius, JAV, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Štai kodėl choc holai taip sika į kelnes.

PER ŠVELNIAI PASAKYTA

Ameriką reikia ne kritikuoti, o norint išvengti trečio pasaulinio karo Europoje, reikia tiems Amerikos teroristams uždėti apynasrį ir Amerikos žemyną apjuosti spygliuotą viela. Įdomu - kiek jie patys pragyventų iš savo vidinių resursų? Manau, kad pradėtų bėgti iš jos, kaip tai daro Irako, Afganistano, Libijos, Sirijos piliečiai. Tai valstybė-tranas, kuris gyvena iš karų svetimuose teritorijose ir kitų valstybių okupavimu.

ogi

visi marionetsizofrenikai vaziuoja 1 vezime ir del ivaizdzio gieda ta pacia politgiesmele ivesdami fasistyne diktatura ir tai nebepentagono u spec t kaltes kuriame 1 /smuiku/ griezia haza rsionystai /mosad/ pagal rusiska komlozunga 'bei svoich ctoby cuzyje bojalis/ ka ir daro marmaliuodami nurasytus sergancius zydelius======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS