Kremlius: sankcijos Rusijai nepasiekia tikslų | kl.lt

KREMLIUS: SANKCIJOS RUSIJAI NEPASIEKIA TIKSLŲ

Kremlius antradienį pareiškė, kad Vakarų sankcijos Rusijai yra neveiksmingos, reaguodamas į pranešimus, kad Europos Sąjunga ir JAV rengia naujas baudžiamąsias priemones Maskvai.

„Tie, kas tebepriklauso nuo šių priemonių, tikriausiai turėtų šiek tiek pagalvoti: ar tęsdami tokią politiką jie pasiekia kažkokį tikslą?“ – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Atsakymas būtų akivaizdus: tokia politika nepasiekia savo tikslų“, – pridūrė jis.

ES valstybės narės šią savaitę patvirtino sankcijas, kurias ruošiamasi paskelbti keturiems aukšto rango Rusijos teisingumo ir teisėsaugos pareigūnams, siejamiems su opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įkalinimu.

44 metų Kremliaus kritikas sausio viduryje buvo sulaikytas vos sugrįžęs į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl tos atakos A. Navalnas kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Kremlius tokius kaltinimus neigia.

Televizija CNN pirmadienį pranešė, kad JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija taip pat ruošiasi paskelbti Rusijai sankcijų už A. Navalno apnuodijimą ir įkalinimą.

Cituodama du administracijos pareigūnus CNN nurodė, kad Jungtinės Valstijos derins veiksmus su ES dėl sankcijų pobūdžio ir tikslaus įsigaliojimo laiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TOS SANKCIJOS PASIEKIA TIKSLĄ...

Kitu lazdos galu tokiems lojantiems kiemsargiukams kaip Ukraina, Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija...Rusija nuo tų sankcijų tik sustiprėjo ir užėmė pirmaujančias pozicijas pasaulyje. O kurioje vietoje šiandien Lietuva?...Lieka toliau lojančių pozicijoje ir su ištiesta ubago ranka prie Briuselio...

Jeigu sankcijos nepasiekia savo tikslų

tai ko tie rusofašistinio Krtemliaus banditų šutvės atstovai pastoviai žviegia kaip skerdžiamos kiaulės jų dar net nepriėmus?.............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS