Latvija pareiškė, kad jos lėktuvas nepažeidė Baltarusijos sienos | kl.lt

LATVIJA PAREIŠKĖ, KAD JOS LĖKTUVAS NEPAŽEIDĖ BALTARUSIJOS SIENOS

Latvijos lėktuvas „An-2“ nepažeidė Baltarusijos valstybės sienos. Tai antradenį pareiškė šalies Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų (NGP) vado atstovė spaudai Sandra Bralė.

 

Pasak jos, dėl nelegalių migrantų antplūdžio iš Baltarusijos teritorijos Latvijos NGP padeda Valstybės sienos apsaugos tarnybai, ir antradienį netoli kaimyninės šalies sienos iš tiesų įvyko planuotas lėktuvo „An-2“ skrydis.

Bet informacija, gauta iš objektyvios kontrolės priemonių – lėktuvo GPS signalo duomenys, - rodo, kad Baltarusijos siena nebuvo pažeista, pabrėžė S. Bralė.

Anksčiau antradienį Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas pranešė, kad Latvijos lėktuvas „An-2“ pažeidė Baltarusijos valstybės sieną, 300 metrų įskrido į šalies teritorijos gilumą ir, apskriejęs Urbanų pasienio punktą, grįžo į Latviją.

Latvija, kaip ir Lietuva ir Lenkija, susiduria su nelegalios migracijos iš Baltarusijos teritorijos problema. Nepaprastoji padėtis pasienyje su Baltarusija buvo paskelbta praėjusių metų rugpjūčio 11 d. Ji jau ne kartą buvo pratęsta ir galios bent jau iki šių metų gegužės 10 d. Pasieniečiams saugoti sieną padeda Latvijos armija ir policija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuuu

visi taip sako...tai normalu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS