Latvijos užsienio reikalų ministre siūloma skirti diplomatę B. Bražę | kl.lt

LATVIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRE SIŪLOMA SKIRTI DIPLOMATĘ B. BRAŽĘ

Diplomatė Baiba Bražė siūloma į Latvijos užsienio reikalų ministro postą, pirmadienį žiniasklaidai sakė šalies ministrė pirmininkė Evika Silina (Evika Silinia).

B. Bražė yra dirbusi įvairiuose diplomatinės tarnybos postuose, buvo Latvijos ambasadorė keliose valstybėse. Nuo 2020-ųjų gegužės iki praėjusios vasaros, kai tapo ambasadore specialiesiems pavedimams, ji dirbo NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja viešajai diplomatijai.

B. Bražė kaip labiausiai tikėtina kandidatė į URM vadovus buvo pradėta minėti netrukus po to, kai apie savo atsistatydinimą paskelbė ankstesnis ministras Krišjanis Karinis.

Minėti ir kiti pretendentai iš valdančiosios centro dešiniųjų partijos „Naujoji vienybė“ – buvusi Užsienio reikalų ministerijos parlamentinė sekretorė Zanda Kalnina-Lukaševica (Zanda Kalninia-Lukaševica), parlamentaras Girtas Valdis Kristovskis ir kiti, bet dėl įvairių priežasčių jie nebuvo laikomi rimtais kandidatais.

Saeimos frakcijos išreiškė norą susitikti su kandidate į užsienio reikalų ministrus. Su kandidatu į diplomatijos vadovus tradiciškai taip pat pabendrauja prezidentas.

K. Karinis apie sprendimą atsistatydinti paskelbė kovo 28-ąją, o oficialiai iš posto pasitraukė balandžio 10-ąją.

Buvęs Latvijos diplomatijos vadovas ir buvęs ministras pirmininkas kelis mėnesius buvo viešai kritikuojamas dėl skandalo, susijusio su privačiais skrydžiais, kuriais naudojosi jo vadovautos darbo delegacijos, kai jis dirbo premjero poste.

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl to, ar K. Karinis, eidamas premjero pareigas, darbo reikalais naudojosi specialiais skrydžiais.

Pasak latvių žiniasklaidos, jau ketvirtadienį Saeima gali balsuoti dėl B. Bražės kandidatūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kai

latviukai su visa langsbaltija prisizaide jie /nepastebejo/ kur liko kgb saika ir patys jau personaliai kuria nesamones pagal vakaru dudele kurie triubina kad ein 3 PK bet nieks /nemato/ idomu kas ir kada iziures ju /vertybes/ kai nieko neliks o biolauros vrk skelbs rinkymus jau sao pagrobtom dvasiom zppp=0

tai,

siulau Untana, tii Untani

SUSIJUSIOS NAUJIENOS