Lenkija prašo Kinijos pasmerkti Rusijos agresiją Ukrainoje | kl.lt

LENKIJA PRAŠO KINIJOS PASMERKTI RUSIJOS AGRESIJĄ UKRAINOJE

Varšuvoje vykusiame susitikime su Kinijos specialiuoju pasiuntiniu Ukrainai Li Hui Lenkija penktadienį paragino Pekiną pasmerkti Rusijos agresiją Ukrainoje, pranešė lenkų užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų viceministras Wojciechas Gerwelis (Voicechas Gervelis) „išreiškė viltį, kad Kinija... pasmerks Rusijos agresiją ir darys spaudimą Rusijai, kad ji vėl pradėtų laikytis tarptautinės teisės principų“, sakoma ministerijos pareiškime.

Li Hui atvyko į Lenkijos sostinę po dviejų dienų viešnagės Kyjive. Ši jo kelionė po Europą skirta Pekino vadovaujamoms pastangoms dėl taikos derybų Maskvos karui Ukrainoje užbaigti

Kinija nurodė, kad Li Hui taip pat lankysis Rusijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Lenkija tikisi, kad Kinija imsis konkrečių veiksmų prieš Rusiją.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad W. Gerwelis pasmerkė Rusijos branduolinius grasinimus.

„Lenkija tikisi, kad Kinija imsis konkrečių veiksmų prieš Rusiją – valstybę agresorę, kuri šantažuoja pasaulį dėl šių ginklų panaudojimo“, – teigiama pranešime.

Lenkijos ministerija pridūrė, kad šalis yra susirūpinusi dėl Pekino pareiškimų apie norą stiprinti dvišalius santykius su Maskva.

Anksčiau šią savaitę Li Hui Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai ir kitiems pareigūnams pasakė, kad nėra panacėjos šiai krizei išspręsti.

Rusija ir Kinija palaiko glaudžius santykius. Kovą Maskvoje lankėsi kinų prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas); ten jis pareiškė, kad prasideda nauja šalių santykių era.

Nors Kinija tvirtina, kad karo Ukrainoje klausimu yra neutrali, Pekinas sulaukė kritikos už atsisakymą pasmerkti Maskvą dėl invazijos.

Gairės: Kinija, karas Ukrainoje, Lenkija, Rusija, invazija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS