Lenkija reikalaus Europos Komisijos ištirti „Gazprom“ manipuliacijas | kl.lt

LENKIJA REIKALAUS EUROPOS KOMISIJOS IŠTIRTI „GAZPROM“ MANIPULIACIJAS

Lenkija reikalaus, kad Europos Komisija ištirtų koncerno „Gazprom“, kontroliuojančio visą Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais, manipuliavimą energetikos išteklių rinka, dėl kurio dujų kainos Europoje pakilo į neregėtas aukštumas, skelbia Lenkijos radijas, cituodamas vieną aukšto rango šalies diplomatą.

Pasak jo, tai bus viena šio mėnesio pabaigoje numatyto Europos Sąjungos viršūnių susitikimo Briuselyje temų.

Kita vertus, kylančių energijos išteklių kainų problema gali būti iškelta jau spalio 5-ąją, per neformalų ES aukščiausiojo lygio susitikimą Brdo, Slovėnijoje. Lenkijos radijo Briuselyje korespondento teigimu, šį klausimą ketina kelti kelios bendrijos narės.

Prieš kelias savaites daugiau kaip 40 Europos Parlamento narių grupė kreipėsi į Europos Komisiją su panašiu reikalavimu. Parlamentarai atkreipė dėmesį į tai, kad pastaruoju metu Rusija apribojo dujų tiekimą Europai ir dėl to jų kainos gerokai ūgtelėjo, o tai neigiamai atsilieps Europoje tiek dujų, tiek ir elektros vartotojams.

„Dėl to kyla įtarimų, kad „Gazprom“ sąmoningai bando daryti spaudimą Europai, kad ji kuo greičiau pritartų naujojo Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ įjungimui, pro pirštus žvelgtų į galiojančius ES normas“, – pabrėžė EP deputatų grupė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Prisibezdės lenkai tų dujų patys, prisiėdę kapustniako. Dar ir eksportui liks.

Taip taip

Kaip gazpromas gali apriboti duju tiekima? Dujos perkamos išgaunamos ir tiekiamos pagal sutartys. O likučiai jai jie yra keliauja i spotine rinka. Jai neturite sutarčiu tai nieko negalite reikalauti:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS