Lenkija taip pat stabdo skrydžius iš Didžiosios Britanijos | kl.lt

LENKIJA TAIP PAT STABDO SKRYDŽIUS IŠ DIDŽIOSIOS BRITANIJOS

Lenkijos vyriausybė stabdo oro susisiekimą su Didžiąja Britanija, kur aptikta nauja koronaviruso atmaina. Tai pirmadienį tviteryje pranešė ministrų kabineto atstovas spaudai Piotras Mülleris.

„Dėl saugumo skrydžiai iš Didžiosios Britanijos į Lenkiją bus nutraukti naktį iš pirmadienio į antradienį. Šis sprendimas susijęs su naujos koronaviruso atmainos atsiradimu“, - parašė jis.

Savo ruožtu Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis davė nurodymą Vyriausiajai sanitarijos inspekcijai testuoti visus žmones, neseniai atvykusius į šalį iš Jungtinės Karalystės.

Gruodžio 14 d. Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas pranešė, kad šalies mokslininkai aptiko naują koronaviruso atmainą, kuri gali būti susijusi su sparčiu COVID-19 plitimu Anglijos pietryčiuose. Pasak jo, preliminari analizė rodo, kad ši koronaviruso atmaina plinta greičiau nei žinomos.

Gruodžio 19 d. Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas paskelbė, kad, preliminariais duomenimis, nauja koronaviruso atmaina gali būti 70 proc. labiau užkrečiama. Bet jis pridūrė, jog kol kas nenustatyta, kad mirštamumas nuo mutavusio viruso būtų didesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Dobre wieści!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS