Lenkijos gyventojai gali būti įpareigoti dėvėti medicinines chirurgines kaukes | kl.lt

LENKIJOS GYVENTOJAI GALI BŪTI ĮPAREIGOTI DĖVĖTI MEDICININES CHIRURGINES KAUKES

Lenkijos sveikatos apsaugos ministerija parengė potvarkį, kuris įpareigos piliečius kovos su koronaviruso plitimu tikslais ne šiaip pridengti burną ir nosį medžiagine kauke ar skarele, o dėvėti medicinines chirurgines kaukes.

Tai penktadienį televizijos kanalo TVN24 laidoje pranešė Lenkijos vyriausybės patarėjas epidemiologijos klausimais Andrzejus Horbanas.

„Tikiuosi, kad taip bus. Taip“, – pareiškė jis, paklaustas apie chirurginių kaukių įvedimą. „Svarbu, kad būtų naudojamos tinkamos kaukės, bent jau vadinamosios chirurginės kaukės, jau nekalbant apie kaukes su filtru“, – sakė specialistas.

Anot jo, Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį turėtų paskelbti atitinkamą sprendimą.

Savo ruožtu Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis žurnalistams pareiškė, kad „šiandien tokio potvarkio nebus, tačiau mes chirurginių kaukių dėvėjimo klausimą svarstome“.

Nuo kovo 4 d., kai Lenkijoje buvo nustatytas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis, Covid-19 buvo diagnozuotas 1,6 mln. žmonių, mirė 41 tūkst. infekuotųjų, pasveiko 1,3 mln. Iki šiol šalyje atlikta daugiau kaip 9,3 mln. testų dėl koronaviruso.

Panaikinus kai kuriuos apribojimus, sergamumo kreivė Lenkijoje pastarosiomis dienomis vėl ėmė kilti. A. Horbanas pareiškė būgštaująs, kad ateinančios savaitės pabaigoje naujų atvejų paros prieaugis gali sudaryti 10-15 tūkst. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS