Lenkijos premjeras: V. Putinas prisipažino šantažuojantis ES | kl.lt

LENKIJOS PREMJERAS: V. PUTINAS PRISIPAŽINO ŠANTAŽUOJANTIS ES

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moravieckis) pareiškė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prisipažino šantažuojantis Europos Sąjungą dėl gamtinių dujų tiekimo, ir tai nulėmė jų kainų šuolį, pranešė Lenkijos radijas.

V. Putinas gruodžio 29 dieną V. Putinas teigė, jog Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos „Nord Stream 2“ eksploatavimo pradžia padės stabilizuoti ir net sumažinti dujų kainas Europoje.

„Tokiais savo žodžiais Rusijos prezidentas tik patvirtino, kad „Nord Stream 2“ yra Rusijos dujų šantažo elementas. (...) Sunku rasti geresnį įrodymą to, dėl ko mes perspėjome, kalbėjome daugelį metų“, – pridūrė Lenkijos ministras pirmininkas.

„Mes Europoje, visoje ES, privalome aiškiai atsakyti į tokį šantažą. Mes privalome reaguoti tvirta politika trumpalaikėje perspektyvoje, o ilgalaikėje perspektyvoje – atitinkamomis dujų ir energetikos infrastruktūros reformomis“, – pabrėžė M. Morawieckis.

Jo žodžiais, „Rusija atsakinga, o Briuselis taip pat atsakingas už labai aukštas gamtinių dujų ir elektros energijos kainas. Tai savo ruožtu į aukštumas kelia įvairių prekių ir paslaugų kainas, tad štai – tiesa, kodėl infliacija dabar tokia didelė“.

Apytikriai 10 mlrd. eurų kainavusio 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo, baigto tiesti ir dujomis užpildyto dujotiekio „Nord Stream 2“, kuris padvigubins šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus pajėgumus, veiklos pradžia įstrigusi dėl Vokietijos federalinės tinklų agentūros (Bundesnetzagentur) teisėto reikalavimo, kad vamzdyno atkarpos Vokietijos ekonominėje zonoje veikimas turi atitikti Vokietijos įstatymus bei atitinkamas ES teisės normas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alvydas

Fašistine Rusija kaip buvo taip ir liko niekas jos nepakeis

Tai

ko daugiau tikėtis iš bandito, sėdinčio kremliaus bunkeryje ?

RUSIJA BUVO IR BUS. O JUSU BIDENAS ZUDIKAS ISGARBINTAS

ZLUGS. RUSU TECHNIKA STIPRI. RUSIJOS VISI BIJO IR LENDA DERETIS. LIETUVIAMS GEDA SUSIDEJO SU AMERIKA, NATO IR MELAGINGAI MELUOJA, KAD RUSAI PUOLA. PER SANKCIJAS, RUSOFOBIJA DEKOKIT SAVO NUOSTABIAJAI VALDZIAI,KURI PATI BAIGIA UZBAIGTI LIETUVA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS