Lenkų lyderis paaukojo Ukrainos kariuomenei, taip išspręsdamas šmeižto bylą | kl.lt

LENKŲ LYDERIS PAAUKOJO UKRAINOS KARIUOMENEI, TAIP IŠSPRĘSDAMAS ŠMEIŽTO BYLĄ

Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) paaukojo 50 tūkst. zlotų (10 619 eurų) Ukrainos kariuomenei, taip išspręsdamas šmeižto bylą su politiniu varžovu.

Gruodį teismas įpareigojo J. Kaczynskį sumokėti Radekui Sikorskiui daugiau nei 700 tūkst. zlotų (150 tūkst. eurų), kad būtų padengtos išlaidos, susijusios su atsiprašymo už tai, kad pavadino jį „diplomatiniu išdaviku“, paskelbimu.

J. Kaczynskis šį komentarą išsakė 2016 metais dėl 2010-aisiais netoli Smolensko Rusijoje įvykusios lėktuvo katastrofos, per kurią žuvo J. Kaczynskio brolis dvynys, tuometinis prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis), ir dar 95 žmonės.

Kai įvyko katastrofa, R. Sikorskis buvo užsienio reikalų ministras, o dabar yra Europos Parlamento narys.

R. Sikorskis priklauso „Pilietinės platformos“ (PO) partijai, kuri nuo 2015 metų yra opozicijoje. J. Kaczynskis jau seniai kaltina PO lyderius prisidėjus prie jo brolio žūties, tačiau šis teiginys iki šiol tyrimais nepasitvirtino.

J. Kaczynskis sakė, kad teismo paskirta sumokėti suma yra tokia didelė, kad jam tektų parduoti savo namą, o net ir tada jam esą gali neužtekti pinigų.

R. Sikorskio nuomone, „bausmės už šmeižtą turėtų būti griežtos, bet ne pražūtingos“. Jis sakė, kad jei J. Kaczynskis paaukos 50 000 zlotų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, jis susilaikys nuo reikalavimo atsiprašyti.

Antradienį paskelbtame pareiškime J. Kaczynskis teigė, kad pinigus jau paaukojo.

„Šiandien Ukraina kovoja ne tik už savo nepriklausomybę ir laisvę, bet ir už mūsų saugumą. Mes ją palaikome ir palaikysime. Kadangi mokėjimas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paramos fondą užbaigia mano prieštaringą ginčą su (R. Sikorskiu), darau tai su malonumu“, – teigiama J. Kaczynskio pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“.

R. Sikorskis sakė, kad sutinka su tokiu atsiprašymu, ir pridūrė: „Džiaugiuosi, kad radome patriotišką sprendimą.“

Gairės: karas Ukrainoje, Jaroslawas Kaczynskis, šmeižto byla, auka Ukrainai, pinigai Ukrainai, Lenkija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS