Libanas sutinka pradėti derybas dėl sienų su Izraeliu | kl.lt

LIBANAS SUTINKA PRADĖTI DERYBAS DĖL SIENŲ SU IZRAELIU

Libanas ir Izraelis įsitrauks į derybas dėl jų ginčijamų jūrinių ir sausumos sienų, ketvirtadienį paskelbė Libano parlamento pirmininkas Nabihas Berris.

Derybose, kurios bus surengtos Libano pasienio Nakuros mieste, tarpininkaus Jungtinės Valstijos, spaudos konferencijoje sakė N. Berris, nepateikdamas tikslios derybų datos.

N. Berris teigė, kad buvo sudarytas derybų pradžiai skirtas pagrindų susitarimas.

„Abi pusės, Izraelis ir Libanas, paprašė Jungtinių Valstijų, kad šios tarpininkautų derybose nubrėžiant jūrines sienas – jos pareiškė pasirengimą tai padaryti“, – teigė parlamento pirmininkas.

„Dėl jūrinių sienų klausimo bus rengiamos nuolatinės Jungtinių Tautų (JT) remiamos derybos Nakuroje esančioje JT būstinėje“, – pridūrė jis.

„JAV atstovai ir JT specialusis koordinatorius Libane yra pasirengę kartu pateikti posėdžių protokolus, kuriuos jie pasirašys ir pristatys Izraeliui ir Libanui, kad šie juos pasirašytų kiekvieno posėdžio pabaigoje“, – sakė N. Berris.

Palei bendrą valstybių sieną patruliuojančios JT taikdarių pajėgos (UNIFIL) teigiamai įvertino derybų pranešimą.

UNIFIL „sveikina šiandienį pranešimą apie pagrindų susitarimą, pradėsiantį derybas tarp Libano ir Izraelio dėl tarpvalstybinių jūrinių sienų nustatymo“, – pranešime sakė organizacija.

„UNIFIL yra pasirengusi visoms pusėms pareikšti paramą ir prisidėti prie pastangų rasti sprendimą šiam klausimui“, – priduriama organizacijos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gal isivyraus taika ZEMEJE?!

Dar viena GERA Tarptautine zhinia !! Valio .Kad tik protingas KOORDINATORIUS atstovautu !!! Gal einama [po truputi]]] --taikiems susitarimams ??? BRAVO.Saldus zodis TAIKA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS