Lotynų Amerikos šalys dėl koronaviruso pandemijos uždaro sienas | kl.lt

LOTYNŲ AMERIKOS ŠALYS DĖL KORONAVIRUSO PANDEMIJOS UŽDARO SIENAS

Čilė, Kolumbija ir Peru uždarė sienas užsieniečiams, siekdamos apriboti koronaviruso plitimą Lotynų Amerikoje, antradienį pranešė Vakarų žiniasklaida.

Anksčiau Argentinos, Panamos ir Kosta Rikos vyriausybės paskelbė planus laikinai neįsileisti užsienio piliečių. Savo sienas iš dalies uždarė Urugvajus ir Paragvajus.

Be to, Paragvajuje ir Ekvadore buvo įvesta komendanto valanda. Venesueloje prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) paskelbė nacionalinio lygio karantiną.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) savo ruožtu pareiškė, kad šalies įstatymai neleidžia jam uždaryti sienų. Vis tik vietos valdžia mėgina uždaryti vietas, kur susirenka daug žmonių.

Rio de Žaneire turistai nebeįleidžiami prie Kristaus Atpirkėjo statulos. Lankytojų prašoma palikti šio miesto paplūdimius, įskaitant garsųjį Kopakabanos pliažą.

Meksika sienų neuždaro, o šalies valdžia tikina, kad dėl nereikalingos panikos šalies sveikatos priežiūros tarnybos gali susidurti su dideliu krūviu. Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) ir toliau susitikinėja su savo šalininkais, kuriuos bučiuoja ir spaudžia jiems rankas.

Kuba taip pat neuždaro sienų. Išvakarėse šalis sutiko įsileisti į savo uostą britų kruizinį laivą, kuriame buvo aptiktas koronavirusas.

Lotynų Amerikoje šiuo metu yra palyginti nedaug užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Daugiausia susirgusiųjų yra Brazilijoje – 234, 155 pacientus turi Čilė, dar 86 žmonės serga Peru, 55 – Panamoje, 53 – Meksikoje. Daug rimtesnė padėtis susiklostė Šiaurės Amerikoje. JAV jau patvirtinti daugiau nei 4,5 tūkst. susirgimo atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS