A. Lukašenka: Baltarusijoje prie COVID-19 pandemijos dar prisidėjo ir politinė krizė | kl.lt

A. LUKAŠENKA: BALTARUSIJOJE PRIE COVID-19 PANDEMIJOS DAR PRISIDĖJO IR POLITINĖ KRIZĖ

Baltarusijoje koronaviruso pandemija pagal laiką sutapo su politine, ekonomine ir kitomis krizėmis. Tai pirmadienį per susitikimą su Valstybės saugumo komiteto (KGB) pirmininku Valerijumi Vakulčiku pareiškė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Pasak jo, baltarusiai „pamažu įveikia“ sunkumus, susijusius su naujojo koronaviruso plitimu. „Bet prie to dar prisidėjo ir su rinkimais susijusi politinė pandemija, ekonominė pandemija, krizė visame pasaulyje – ne mūsų kaltė, mūsų nelaimė, – cituoja A. Lukašenką naujienų agentūra „BelTA“. – Na ir daug kitų pandemijų, kurios sukiojasi palei mūsų sienas, bet kol kas bijo čia kišti savo nosį. Mes turime susitvarkyti su šiomis pandemijomis“.

Anot Baltarusijos prezidento, dar egzistuoja ir „informacinė pandemija“. „Tai fonas visoms pandemijoms. Dabar ir internete, šiame šiukšlyne, mums visko primėtoma iš užsienio, net ir tikri broliai pakiša žiniasklaidai problemų. Bet mes visa tai matome“, – teigė A. Lukašenka.

Jis paragino nedaryti analogijų ir nelyginti to, kad vyksta per Baltarusijos prezidento rinkimų kampaniją, su įvykiais prieš valdžios pasikeitimą Armėnijoje ar Ukrainoje. „Nereikia mūsų lyginti, kaip neseniai kaimyninės šalies laikraštis rašė, kad čia pas mus atsirado naujų Pašinianų (Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas), naujų Zelenskiu (Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis) ir kad pas mus padėtis vos ne kaip Armėnijoje ar Ukrainoje“, – pareiškė A. Lukašenka. „Tik nėra pas mus Pašinianų ir Zelenskiu. Kad ir kas vyko Armėnijoje ir Ukrainoje, vis dėlto ir Zelenskis, ir Pašinianas yra talentingi žmonės, – teigė Baltarusijos prezidentas. – Aš su jais jau artimai susipažinau. Ir svarbiausia – jie yra savo šalies patriotai“.   

Pasak A. Lukašenkos, kai kurie pretendentai į Baltarusijos prezidentus „nori už kapeiką parduoti visa tai, ką čia sukūrė ne tik Lukašenka ir valdžia, bet ir liaudis“. „Todėl negalima leisti, kad tai įvyktų. Dar kartą pabrėžiu, sakau tai „maidanuotiesiems“, jog mes niekada neleisime destabilizuoti padėties mūsų šalyje“, – pareiškė jis.

Baltarusijos prezidento rinkimai paskirti rugpjūčio 9 d. Gegužės 21 d. prasidėjo rinkėjų parašų kandidatams į prezidentus remti rinkimas. Gegužės 31 d. tūkstančiai baltarusių dalyvavo visoje šalyje vykusiuose piketuose, per kuriuos buvo renkami parašai A. Lukašenkos varžovams remti. Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai pranešė, kad buvo sulaikyta keliasdešimt parašų rinkimo dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Manau

Atėjau visiems laikams .Lukošenka.Juk negimei Prezidentu? Tai ir nesisavink posto.

Medziotojas

Ten partizanai iki siol traukinius nuo begiu vercia. :)

Šaunuolis

batka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS