A. Lukašenka pareiškė, kad nori panaudoti likusią Rusijos paskolos Astravo AE statyti dalį | kl.lt

A. LUKAŠENKA PAREIŠKĖ, KAD NORI PANAUDOTI LIKUSIĄ RUSIJOS PASKOLOS ASTRAVO AE STATYTI DALĮ

Baltarusija nori panaudoti likusią Rusijos valstybinės paskolos, skirtos Astravo atominei elektrinei statyti, likusią dalį, įskaitant ir karinių lėktuvų iš Rusijos pirkimui, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Aš pamenu Rusijos prezidento pažadą. Vienintelis dalykas, sakiau (susitikime su Vladimiru Putinu vasario 22-ąją – red.): jei tai neapsunkintų Rusijos ekonomikos, mes panaudotume likusią šios paskolos dalį, įskaitant ir kariniams poreikiams. Galbūt, lėktuvų ir modernesnės technikos pirkimui. Atmetimo nebuvo“, – antradienį kalbėjo A. Lukašenka.

Kaip jau buvo skelbta, iš šios 2011-aisiais suteiktos 10 mlrd. JAV dolerių dydžio paskolos liko nepanaudota maždaug 3 mlrd. dolerių.

A. Lukašenkos žodžiais, dalį Astravo AE statybai skirto finansavimo pavyko sutaupyti dėl mažesnių statybos paslaugų įkainių, patogios komponentų pristatymo logistikos, palyginti su rusiškų AE statybomis kitose šalyse.

„Natūralu, kad mūsų jėgainė pigesnė. Štai kaip kilo ši tema (dėl 3 mlrd. dolerių paskolos Baltarusijai suteikimo – red.)", – paaiškino A. Lukašenka.

Kartu jis pabrėžė, jog ši tema pastarajame jo susitikime su Vladimiru Putinu nebuvo išsamiai aptarinėjama.

Prieš A. Lukašenkos kelionę į Sočį Rusijos leidinys „Kommersant“ paskelbė, jog Minskas prašys Kremliaus suteikti daugiau kaip 3 mlrd. JAV dolerių paskolą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

deinis

Mes piaunamės ,Lukašenka stato .

.

LUKAŠENKA JAU ĮJUNGĖ IR PALEIDO Astravo atominę elektrinę. O dabar paaiškėja , KAD atominė elektrinė DAR NET IKI GALO NEPASTATYTA. Ir Lukošenka DAR TIK PLANUOJA užbaigti AE už rusų pinigus. NA IR PYDOR AS PEDO FILIN IS šitas lukošenka ŽUDIKAS ATOMINIS

Frank Kruk

Ar batka jau nusipirko sklypa prie kremliaus tvoros?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS