A. Lukašenka: reformos neišspręs Baltarusijos problemų | kl.lt

A. LUKAŠENKA: REFORMOS NEIŠSPRĘS BALTARUSIJOS PROBLEMŲ

Reformų nereikėtų laikyti dabartinių Baltarusijos problemų sprendimo būdu. Tai ketvirtadienį iškilmingame susirinkime, skirtame liepos 3-iąją pažymimai Nepriklausomybės dienai, pareiškė šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka.

 


 

„Šiandien kai kas nerimsta, nori reformų. Tik noriu jus įspėti, kad dėl šių reformų kai kurie prisikimš kišenes, o jūs su puodais vėl trauksite iš kaimų ir gyvenviečių į miestą didvyrį Minską“, - sakė A. Lukašenka, kurio žodžiai pateikiami prezidento tinklalapyje.

Baltarusijos prezidentas patarė pažvelgti į situaciją, kuri klostosi Jungtinėse Valstijose. „Pažiūrėkite, kas darosi: dėl pastarųjų įvykių ir pandemijos Jungtinėse Valstijose atsirado 60 mln. bedarbių, kyla bado maištai. Mes ne Amerika, mes nespausdiname dolerių. Mes netgi ne Rusija, kuri neturi kur dėti angliavandenilių, aukso ir metalų, - teigė A. Lukašenka. – Mes turime tik rankas, smegenis, galvą ant pečių. Todėl reikia, kad viso pasaulio ekonomika gyvuotų, jeigu viso pasaulio ekonomika užsidarys, užsidarysime ir mes, nes mes orientuojamės į eksportą, pagrindines žaliavas ir išteklius perkame užsienyje“.

Anot jo, praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje būtent Baltarusijos liaudis referendumu suteikė valstybės vadovui stiprią valdžią.

„Keista, bet pastaruoju metu vis dažniau girdžiu šios mūsų šalies valstybinės santvarkos kritiką. Aš noriu kai kuriems priminti, o jaunimą, kuris šito nežino, informuoti, kad ne aš pasiėmiau ir monopolizavau šią valdžią, užsikroviau ant savo pečių nepakeliamą naštą“, - teigė A. Lukašenka. „Tada mes buvome kraujuojantis didelės, didžios valstybės – Sovietų Sąjungos – strampas. Nei pinigų, nei miltų duonai kepti, aplink streikai. Ir tada aš pasiūliau variantą, viešai, tada dar neturėdamas jokios valdžios. O jūs per referendumą mane parėmėte, uždėjote ant mano pečių šią naštą. Kaip galiu, taip ją ir nešu“, - konstatavo Baltarusijos prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Šaunuolis Lukašenka. Maža pasauly tokių prezidentų, ištikimų savo šaliai. Dauguma ateina arba praturtėti, arba pasivaipyti.O šitas dirba. Ir turi šalyje autoritetą. Išrinks jį vėl be abejonių. Ir vėl kvaksėsit, kad ne jūsų brukamą vagį ar JAV šiknalaižį , tipo Jelciną, išrinko...

Faktas

Lukošenka yra didžiausia problema

SUSIJUSIOS NAUJIENOS