M. Morawieckis: raginame Vokietiją atsisakyti „Nord Stream 2“ | kl.lt

M. MORAWIECKIS: RAGINAME VOKIETIJĄ ATSISAKYTI „NORD STREAM 2“

„Nord Stream 2“ yra Vokietijos ir Rusijos projektas, kuris destabilizuoja Europą; raginame Vokietiją atsisakyti šio projekto. Tai ketvirtadienį po susitikimo su Slovėnijos premjeru Janezu Janša pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Pasak Lenkijos vyriausybės vadovo, „Nord Stream 2“ dujotiekio tema Europai visą laiką yra skausminga, ir šią problemą „reikia taip išspręsti, kad nenukentėtų Europos solidarumas“.

„Vokietijoje girdėti balsų, kad nėra skirtumo tarp dujų, pumpuojamų „Nord Stream 1“ dujotiekiu arba ateityje – „Nord Stream 2“ dujotiekiu (geriau jau to nebūtų), ir dujų, tiekiamų per Ukrainą, Baltarusiją. Lenkiją ar Turkiją. Bet skirtumas yra didžiulis. Gal nesiskiria cheminė sudėtis, bet yra politinis ir visuomeninis skirtumas, taip pat skirtumas Europos saugumui“, – pažymėjo Lenkijos premjeras.

Jis pabrėžė, kad „Nord Stream 2“ yra Vokietijos ir Rusijos projektas, kuris destabilizuoja Europą ir mažina Europos saugumą“. „Raginame Vokietiją atsisakyti šio projekto, nebeprisidėti prie destabilizacijos šioje Europos dalyje, nes tai gali būti labai pavojinga Europos Sąjungai ir daugeliui šio regiono valstybių“, – pareiškė M. Mazowieckis.

Kovo 31 d. duomenimis, liko nutiesti maždaug 151 kilometrą „Nord Stream 2“ dujotiekio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NE TAU, PIEMENY SPRĘSTI

Juokas ima kai kiekvienas piemuo pradeda nurodinėti Rusijai ir Vokietijai dėl pačiai Europai reikalingo dujotiekio. Jis bus pastatytas, o tie lojantys šuneliai galės "pigias" dujas pirkti iš Amerikos. Lietuva jau turi "independens"...Gali ir pšekai įsigyti ir nereikės bereikalingai kiauksėti....

Anonimas

Kol Berlynu vadovaus Stazi, nieko nebus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS