M. Pompeo ragina Pekiną paleisti kinų žurnalistę Zhang Zhan | kl.lt

M. POMPEO RAGINA PEKINĄ PALEISTI KINŲ ŽURNALISTĘ ZHANG ZHAN

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) antradienį pareikalavo, kad Pekinas paleistų kinų žurnalistę Zhang Zhan (Džang Džan).

„Raginame KLR vyriausybę nedelsiant ir besąlygiškai ją paleisti“, – sakė M. Pompeo apie Zhang Zhan, buvusią advokatę, rengusią reportažus iš Uhano prasidedant COVID-19 protrūkiui, kuri pirmadienį buvo nuteista kalėti ketverius metus dėl „ginčų provokavimo ir neramumų kurstymo“.

„Kinijos komunistų partija dar kartą parodė, jog padarys viską, kad nutildytų tuos, kurie abejoja partijos oficialia linija, net ir tada, kai kalbama apie svarbiausią visuomenės sveikatai informaciją“, – sakoma JAV diplomatijos vadovo pareiškime.

Anksčiau antradienį Europos Sąjunga pareikalavo, kad Pekinas paleistų Zhang Zhan ir kitus kalinamus reporterius, teisininkus bei žmogaus teisių aktyvistus.

Pastarasis ES pareiškimas buvo paskelbtas prieš svarbaus investicijų pakto pasirašymą su Pekinu. Susitarimą dėl investicijų numatyta pasirašyti nepaisant susirūpinimo dėl darbo ir pilietinių teisių pažeidimų Kinijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha

Tau su plaktuku geriau vožtelėtų , gal proto atsirastų.

Skaitytojas

Reikia vožtelt komunistiniam Pekinui su Tomahaukais taip, kad per mažai nepasirodytų!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS