M. Trump: JAV prezidento paauglys sūnus buvo užsikrėtęs COVID-19 | kl.lt

M. TRUMP: JAV PREZIDENTO PAAUGLYS SŪNUS BUVO UŽSIKRĖTĘS COVID-19

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paauglys sūnus Barronas (Baronas) buvo užsikrėtęs koronavirusine infekcija COVID-19, trečiadienį pranešė pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp).

Ši netikėta žinia pabrėžia, kaip smarkiai respublikonų prezidentas stengiasi nukreipti dėmesį nuo koronaviruso pandemijos paskutiniuose savo kovos dėl perrinkimo etapuose.

Po to, kai M. ir D. Trumpams šio mėnesio pradžioje testais buvo patvirtinta COVID-19, Baltieji rūmai pareiškė, kad 14-mečio Barrono testo rezultatas buvo neigiamas.

Vėliau nustatyta, kad jis užsikrėtė koronavirusu, tačiau paauglys neturėjo jokių simptomų, sakė pirmoji ponia ir pridūrė, kad dabar jos sūnaus ir jos pačios COVID-19 testų rezultatai yra neigiami.

M. Trump sakė, kad kai jai ir jos vyrui buvo nustatytas koronavirusas, „natūralu, iškart pagalvojau apie savo sūnų“. Ji pasakojo, kad jai palengvėjo, kai iš pradžių sūnaus testo rezultatas buvo neigiamas, tačiau vis galvojo, kas bus ateinančiomis dienomis.

„Mano baimė išsipildė, kai jam vėl buvo padarytas testas, ir jo rezultatas buvo teigiamas“, – socialiniame tinkle paskelbtame pranešime rašė pirmoji ponia.

Visgi ji pridūrė besidžiaugianti, kad „mes visi trys tai išgyvenome vienu metu, tad galėjome rūpintis vieni kitais ir pabūti drauge“.

Mano baimė išsipildė, kai jam vėl buvo padarytas testas, ir jo rezultatas buvo teigiamas.

M. Trump nepaaiškino, kodėl žinia apie B. Trumpo užsikrėtimą nebuvo paskelbta anksčiau, tačiau itin griežtai gynė savo sūnaus, kuris mokosi vienos šalia Vašingtono esančios privačios mokyklos devintoje klasėje, privatumą.

Pirmoji ponia taip pat sakė, kad jai „pasisekė“, nes jai pasireiškė tik lengvi simptomai.

D. Trumpas yra pareiškęs, kad jo liga buvo „Dievo palaiminimas“. Jis tris naktis praleido ligoninėje ir jis buvo gydomas įvairiais būdais bei vaistais, įskaitant steroidus, papildomą deguonį ir eksperimentinį gydymą antikūnais.

Prezidentas per trečiadienio vakarą Ajovoje surengtą kampanijos mitingą nesureikšmino fakto, kad jo sūnus buvo užsikrėtęs koronavirusu.

„Jis jį turėjo taip trumpai, kad net nemanau, jog jis pats žinojo jį turįs“, – sakė jis.

„Barronui viskas gerai, – kalbėjo D. Trumpas. – Tai nutinka. Žmonės užsikrečia, tai praeina. Grąžinkime vaikus į mokyklą. Turime sugrąžinti vaikus į mokyklą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS