M. Zacharova: Lenkijos vėliavai ne vieta Rusijos memorialiniuose kompleksuose | kl.lt

M. ZACHAROVA: LENKIJOS VĖLIAVAI NE VIETA RUSIJOS MEMORIALINIUOSE KOMPLEKSUOSE

Lenkijos vėliavai ne vieta Rusijos memorialiniuose kompleksuose dėl rusofobiškos Varšuvos politikos, Maskva nepriima Lenkijos pretenzijų šiuo klausimu.

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė oficiali Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

„Dabartinėmis aplinkybėmis, kai oficialioji Varšuva laikosi atvirai priešiškos Rusijai pozicijos, o oficialūs Lenkijos asmenys nesivaržydami lenktyniauja tarpusavyje rusofobijos srityje, ir daro visa tai viešai, kuris kurį peršauks, Lenkijos vėliavai ne vieta Rusijos valstybinių įstaigų teritorijoje“, - teigė ji, komentuodama Lenkijos vėliavos nukabinimą Katynės ir Mednojės memorialiniuose kompleksuose.

M. Zacharova taip pat tvirtino, kad Lenkijos vėliavos iškėlimas Katynėje ir Mednojėje buvo „tik Rusijos geros valios gestas, nesusijęs su jokiais įsipareigojimais“.

Lenkijos vėliava Katynės memorialiniame komplekse Smolensko srityje buvo nukabinta birželio 24 d. Katynėje palaidoti tūkstančiai lenkų karininkų, kuriuos NKVD sušaudė 1940 metais, taip pat represuotų SSRS piliečių. Maskva iki 1990 metų neigė turinti ką nors bendra su Lenkijos kariškių žudynėmis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

bigcatwar

pinios narkomane pamircho ka sake gnr Vlasovas.Mano chtandartas plevesuos virch kremliaus.....suprantu sunku eiline porcja narkotos arestuota...Durachka nesamones ir mala

Milda To”Jabakas”

Kodel kritikuoji šia moterį?Paziurek kaip atrodo mūsų Grybovska.Taip staigiai paseno,susiraukšlėjusi Gal sveikata,gal kas.Taip kad nežinai priežasčių tai kritikuoti išvaizda labai nesolidu.

Ne vieta Katynėje,

kur sovietų šunsnukiai išžudė tūkstančius lenkų karininkų???Na ir bjaurybės..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS