Mariupolyje pastebėta naujais ženklais pažymėta rusų karinė technika | kl.lt

MARIUPOLYJE PASTEBĖTA NAUJAIS ŽENKLAIS PAŽYMĖTA RUSŲ KARINĖ TECHNIKA

Laikinai okupuotame Mariupolyje pastebėta dviem naujais ženklais pažymėta Rusijos karinė technika.

Apie tai platformoje „Telegram“ pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenko.

„Ant sunkvežimių pastebėti du nauji ženklai – trikampis trikampyje. Jis pastebėtas ant transporto priemonių, iš Berdiansko judančių link Kairiojo kranto ir Novoazovsko. Ten, Novoazovsko rajone į šiaurės rytus nuo Mariupolio, yra naujas poligonas“, – rašė jis.

Dar vienas ženklas – raidė X kvadrate – pastebėtas ant transporto priemonių, iš Novoazovsko per Mariupolį judančių Berdyansko kryptimi. „Greičiausiai, tai naujas dalinys, formuojamas Berdyanską ir Prymorską apimančioje srityje“, – samprotavo P. Andriuščenko.

Jo teigimu, didžioji dalis į šiaurės rytus nuo Mariupolio suformuotų rezervų buvo perkelta į frontą ties Vuhledaru ir Marinka. Raide V kvadrate pažymėti šturmo daliniai perkelti į Donecko regiono šiaurę, juos pakeitė raide Z kvadrate pažymėti daliniai. Karių apmokymai tęsiasi visuose poligonuose nuo Mariupolio iki Berdyansko.

P. Andriuščenko manymu, naujieji ženklai patvirtina tą versiją, jog yra formuojami nauji, o ne personalu naujai aprūpinami seni daliniai. Tai reiškia, kad rusams jokių problemų dėl mobilizacijos nekyla.

Pranešama, kad pasipriešinimo judėjimo kariai Mariupolyje likvidavo įrangą į frontą gabenusį rusų sunkvežimį.

Gairės: Mariupolis, rusų karinė technika, nauji ženklai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS