Maskvos teismas: areštas A. Navalno broliui nepanaikintas | kl.lt

MASKVOS TEISMAS: AREŠTAS A. NAVALNO BROLIUI NEPANAIKINTAS

Maskvos miesto teismas nepatenkino apeliacinio skundo dėl kardomosios priemonės namų arešto opozicionieriaus Aleksejaus Navalno broliui Olegui Navalnui, kaltinamam kurstymu pažeisti sanitarijos ir epidemiologijos taisykles per sausio 23 dieną sostinėje vykusį protestą, ketvirtadienį pranešė teismo spaudos tarnyba.

„Maskvos miesto teismas paliko galioti Olego Navalno namų areštą. Bet yra ir maloni naujiena. Gynybai pavyko įtikinti pakeisti namų arešto vietos adresą. Artimiausiu metu Olegas išvyks į Liublino gatvę, kur gyvena“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė O. Navalno advokatas Nikosas Paraskevovas.

Sausio 29 dieną Maskvos Tverės rajono teismas skyrė O. Navalnui namų areštą iki kovo 23 dienos.

Sausio 23-iąją daugelyje šalies miestų, įskaitant Maskvą, vyko protestai prieš A. Navalno areštą jam vos sugrįžus į Rusiją.

Po šių protesto akcijų iškelta virtinė baudžiamųjų bylų, taip pat ir dėl sanitarijos ir epidemiologijos taisyklių pažeidimo, smurto teisėsaugininkų atžvilgiu, chuliganizmo.

Bylą dėl dėl sanitarijos ir epidemiologijos taisyklių pažeidimo tiria Tyrimų komitetas. Byloje figūruoja dešimt žmonių, tarp jų O. Navalnas, A. Navalno spaudos sekretorė Kira Jarmyš, protestų grupės „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina, A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) darbuotojas Nikolajus Liaskinas ir kiti. Beveik visi jie šiuo metu laikomi namų arešto sąlygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS