„Megxitas“: Harry ir Meghan oficialiai pradeda naują gyvenimą | kl.lt

„MEGXITAS“: HARRY IR MEGHAN OFICIALIAI PRADEDA NAUJĄ GYVENIMĄ

Jungtinės Karalystės princas Harry (Haris) ir jo žmona Meghan Markle (Megan Markl) nuo antradienio oficialiai atsisako karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso ir pradeda prieštaringai vertinamą naują gyvenimą Jungtinėse Valstijose.

Skelbiama, kad Harry ir Meghan jau persikėlė gyventi į Kaliforniją. 

Sausio mėnesį pora paskelbė, kad ketina atsisakyti karališkosios šeimos narių pareigų ir „dirbti, kad taptų finansiškai nepriklausomi“.

Šis sprendimas reiškia, kad jie nebeatstovaus monarchei Elizabeth II (Elzbietai II) ir nebevykdys karališkųjų pareigų.   

Anksčiau skelbta, kad Meghan labai slegia gyvenimas laikantis griežtų šimtmečius gyvuojančios institucijos taisyklių. Be to, pora leido suprasti, jog tokiu būdu siekia išsivaduoti nuo visus karališkosios šeimos įvykius aprašančios žiniasklaidos dėmesio, nuo kurio labai pavargo.

Netikėtai paskelbtas sprendimas supurtė karališkąją šeimą, nes, panašu, monarchė ir kiti karališkosios šeimos aukšto rango nariai nebuvo apie jį iš anksto informuoti. 

93 metų Elizabeth II sušaukė skubų pasitarimą su vyriausiuoju sūnumi ir sosto paveldėtoju princu Charlesu (Čarlzu) ir dviem jo sūnumis princais Williamu (Viljamu) ir Harry aptarti Sasekso kunigaikščių atsitraukimo nuo karališkųjų pareigų sąlygų.  

Galiausiai šeima sutarė, kad 11 mėnesių sūnelį Archie (Arčį) turinti pora atsisakys „karališkųjų prakilnybių“ titulų ir nebenaudos prekės ženklo „Sussex Royal“. Taip pavadinta jų itin populiari „Instagram“ paskyra ir tinklalapis, be to, pora pateikė dešimtis paraiškų dėl įvairių produktų su šiuo prekės ženklu registravimo.

Tačiau Harry ir Meghan toliau bus vadinami Sasekso kunigaikščiu ir kunigaikštiene – savo oficialiais titulais. Be to, Harry ir toliau bus šeštas asmuo eilėje į Jungtinės Karalystės sostą.

Žlugusi svajonė

Harry ir Meghan atsiribojimas nuo karališkosios šeimos, britų žiniasklaidos pramintas naujadaru „Megxitas“, sudaro ryškų kontrastą 2018 metų įvykiams, kai pora susituokė per viso pasaulio stebėtą „pasakišką“ ceremoniją Vindzoro pilyje.

Buvo tikimasi, kad 38 metų Meghan, mišrios rasės buvusi televizijos serialų aktorė, atgaivins karališkąją šeimą, dažnai apibūdinamą kaip pernelyg konservatyvi.

Tačiau Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės santykiai su žiniasklaida greitai pablogėjo, o kai kurie leidiniai buvo kaltinami užgaulių rasinių stereotipų ir nesąžiningos kritikos skleidimu.

Taip pat pasirodė pranešimų apie skilimą pačioje karališkoje šeimoje ir augančią nesantaiką tarp Harry ir Williamo.

Atskleidusi savo planus pora persikraustė į prabangią rezidenciją Kanados vakarinėje Ramiojo vandenyno pakrantėje, o į Britaniją buvo sugrįžusi tik trumpam anksčiau šį mėnesį.

Iš pradžių buvo spėliojama, kad jiedu ir toliau gyvens Kanadoje. Tačiau dabar pranešama, kad pora atskrido į Kaliforniją privačiu lėktuvu anksčiau šį mėnesį, kai Jungtinės Valstijos dar nebuvo uždariusios savo sienų dėl koronaviruso protrūkio.

Meghan užaugo Los Andžele, kur tebegyvena jos motina Doria Ragland (Dorija Ragland). Šiame mieste kunigaikštienė taip pat turi draugų ratą ir darbo kontaktų.

Sąskaita už apsaugą

Britanijoje išsiskyrė nuomonės dėl poros sprendimo palikti šalį, o žinia, kad Harry ir Meghan persikėlė į Kaliforniją nuskambėjo po to, kai praėjusią savaitę Harry tėvui buvo diagnozuota koronavirusinė infekcija COVID-19.

Pastarasis pasveiko ir jau nebesilaiko saviizoliacijos, pirmadienį informavo jo biuras.

Britų karališkosios šeimos nariai demonstruoja solidarumą su medicinos darbuotojais, besigrumiančiais su užkrato protrūkiu, o monarchė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad jos šeima pasirengusi prisidėti prie nacionalinių pastangų.

„Harry ir Meghan pasirinko garsumą, o ne pareigą“, – rašoma pirmadienį dienraštyje „The Times“ paskelbtoje nuomonėje.

„Persikėlimas į Kaliforniją ir būtent dabar tik pakursto pyktį, pastaraisiais mėnesiais kylantį daugeliui dėl poros veiksmų“, – priduriama straipsnyje.

Tuo metu Jungtinėse Valstijose Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė nesulaukė šilto priėmimo iš amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), kurį Harry per neseniai pokštininkų įrašytą pokalbį telefonu sukritikavo dėl jo pozicijos į klimato kaitą.

D. Trumpas teigia esąs „didelis karalienės ir Jungtinės Karalystės draugas ir gerbėjas“, bet pabrėžė, jog Amerikos mokesčių mokėtojai nemokės už poros apsaugą.

„Jiedu privalo mokėti!“ – sekmadienį tviteryje parašė Baltųjų rūmų šeimininkas.

Prezidento perspėjimas išprovokavo retą viešą reakciją iš Harry ir Meghan atstovės, pareiškusios, kad jiedu „neketina prašyti saugumo išteklių iš JAV vyriausybės“.

„Buvo sudaryta sutarčių dėl privačių asmenų finansuojamos apsaugos“, – pažymėjo atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

juodes

padkablucnikas

Jei jie atsisakė pareigu ,tai kokia ji princesė ,o jis kunigaikštis? Jokie.Jie eiliniai žmonės

visiems

visiskai pcx ka jie veikia ar ka jie pradeda ar baigia, pcx
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS