A. Merkel: ES gynyba iš JAV pusės nebėra savaime suprantamas dalykas | kl.lt

A. MERKEL: ES GYNYBA IŠ JAV PUSĖS NEBĖRA SAVAIME SUPRANTAMAS DALYKAS

Garantijos, kad JAV gins Europą, kaip buvo anksčiau, jau nebe tokios akivaizdžios. Tai antradienį pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kalbėdama per spaudos konferenciją po Bavarijos ministrų kabineto posėdžio.

„Praėjus 30 metų po Vokietijos susivienijimo, po šaltojo karo pabaigos, pasaulis pasikeitė. Tai, kas mums buvo savaime suprantama, pavyzdžiui, kad Jungtinės Valstijos gina Europos Sąjungą, jau nebėra savaime suprantama, tai pasikeitė. Ir mes turime rasti tinkamus atsakymus“, - pabrėžė kanclerė. Anot jos, ieškoti tokio atsakymo reikia bendromis pastangomis, o ne pavieniais atskirų valstybių veiksmais.
 
Vokietija šiuo metu pirmininkauja ES Taryboje.
 
Dvišaliai Berlyno ir Vašingtono nesutarimai išryškėjo energetikos, gynybos ir prekybos srityse.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą kritikavo VFR verslą už dalyvavimą projekte „Nord Stream 2“, reikalavo, kad Vokietija tučtuojau padidintų išlaidas gynybai iki 2 proc. BVP. Be to, Baltųjų rūmų šeimininkas ketina išvesti iš VFR dalį Amerikos kariuomenės kontingento.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To manau

3 reichas kiek pamenu pamenu. Galime paskaiciuoti: Rusijos imperija, Sovietu Sajunga, Russkij Mir/Putinistanas.

Anonimas

Jankiams ne Europa rūpi.... kiniečiai galanda kalavijus.Jus t.y. ES vaikykit savo priešus patys.

manau

Kuriasi eilinis (pagal numeracija) "didysis" reichas?Lauksime eilinio Lenkijos perdalijimo. Ne be reikalo lenkai taip maldauja dislokuoti pas juos JAV kariuomenę. Jie bijo ne rusų o Vokietijos, juk visos Lenkijos šiaurės vakarų žemės buvo Vokietijos žemėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS