A. Merkel: Vokietija griežtina suvaržymus neskiepytiems gyventojams | kl.lt

A. MERKEL: VOKIETIJA GRIEŽTINA SUVARŽYMUS NESKIEPYTIEMS GYVENTOJAMS

Vokietija įves naujus griežtus apribojimus, neleisiančius neskiepytiems gyventojams dalyvauti tam tikruose viešuosiuose renginiuose ir pramogauti, siekdama suvaldyti didžiulį COVID-19 atvejų šuolį, ketvirtadienį po skubių derybų su regionų vadovais pareiškė kanclerė Angela Merkel.

Pasak jos, vadinamoji 2G taisyklė – leidžianti į parduotuves (išskyrus maisto prekių) įleisti tik vakcinuotus ir persirgusius žmones – bus taikoma vietovėse, kur 100 tūkst. gyventojų tenka daugiau nei trys hospitalizuoti COVID-19 pacientai. Nauja tvarka galios ir per didelius renginius.

Šiuo metu Vokietijoje ligoninių lovų užimtumo rodiklis yra 5,3. Žemesnis nei 3 šis rodiklis yra tik keturiuose regionuose: Hamburge, Žemutinėje Saksonijoje, Saro krašte ir Šlėzvige-Holšteine.

„Turime skubiai sulėtinti sparčiai augančius susirgimų skaičių ir reanimacijos lovų užimtumą“, – sakė vyriausybės vadovė.

Jei 100 tūkst. gyventojų teks daugiau nei šeši hospitalizuoti COVID-19 pacientai, regionuose, be vakcinacijos pažymėjimo arba dokumento, liudijančio apie persirgimą koronavirusu, bus reikalaujama neigiamo testo.

Jei šis rodiklis pasieks 9, regioninės valdžios institucijos galės imtis papildomų priemonių pandemijai pažaboti. Šiuo metu daugiausiai ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų yra Saksonijos-Anhalto, Tiuringijos ir Bavarijos žemių ligoninėse.

Be to, Vokietija reikalaus sveikatos priežiūros darbuotojų ir globos namų darbuotojų pasiskiepyti nuo koronaviruso, ketvirtadienį sutarė kanclerė ir 16 Vokietijos žemių vadovai.

„Turime apsaugoti labiausiai pažeidžiamas grupes“, – sakoma pareiškime.

Jame sakoma, kad yra būtina, kad tokių įstaigų kaip ligoninės ar senelių ir globos namai darbuotojai, taip pat žmonių namuose besilankantys priežiūros teikėjai būtų pasiskiepiję nuo COVID-19.

Tuo metu Vokietijos vakcinų priežiūros agentūra STIKO ketvirtadienį rekomendavo visiems vyresniems nei 18 metų piliečiams revakcinuotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Iš \\\\\.../////

komunistės nieko gero ir nelauk.

Jonad

Tegul griežtina jeigu nori neramumų. Vokietija ne Lietuva, jų žmones netylės.Baisu kaip nesupranta kokios pasekmės lauke.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS