Ministerija: S. Šoigu apsilankė sugriautame Mariupolio mieste | kl.lt

MINISTERIJA: S. ŠOIGU APSILANKĖ SUGRIAUTAME MARIUPOLIO MIESTE

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu apsilankė karo nuniokotame Mariupolio mieste Pietų Ukrainoje, pranešė jo ministerija pirmadienį, praėjus metams po to, kai Rusijos pajėgos apgulė miestą ir sulygino jį su žeme.

Apie jo vizitą pranešta Rusijos pajėgoms vis labiau artėjant prie Bachmuto – miesto Rytų Ukrainoje, kuris atsidūrė ilgiausiai besitęsiančio mūšio šiame kare centre.

Ministerija teigė, kad S. Šoigu, vienas aukščiausio rango pareigūnų, apsilankiusių Rytų Ukrainoje, apžiūrėjo sugriautą uostamiestį, kad prižiūrėtų atstatymo darbus.

S. Šoigu „patikrino darbus, kuriuos Gynybos ministerija atliko siekdama atkurti infrastruktūrą Donbase“, pranešė ministerija, nenurodydama vizito laiko.

Jis aplankė kariškių pastatytą medicinos centrą, Nepaprastųjų situacijų ministerijos dispečerinį centrą ir naujai pastatytą rajoną su keliolika penkiaaukščių gyvenamųjų namų.

Praėjusių metų kampanijos pradžioje Rusija prieš Mariupolį pasitelkė „išdegintos žemės“ taktiką ir sunaikino plieno gamyklą „Azovstal“, kuri buvo paskutinė Ukrainos pajėgų atrama mieste.

Su kalinamu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu susijusios tyrimų grupės pranešė, kad Gynybos ministerijos pareigūnai asmeniškai pelnosi iš Mariupolio atstatymo darbų.

Ministerija apie tai paskelbė praėjus dienai po to, kai pranešė, kad S. Šoigu susitiko su Rusijos kariais, dislokuotais Rytų Ukrainoje.

Atkaklioms Rusijos pastangoms apsupti Bachmutą vadovauja Rusijos samdinių grupė „Wagner“.

Jos įkūrėjas, Kremliui artimas Jevgenijus Prigožinas, nuolat kritikuoja Gynybos ministeriją socialiniuose tinkluose skelbiamuose vaizdo įrašuose, jo komandos tvirtinimu, nufilmuotuose fronto linijose.

Analitikai teigia, kad nors Bachmutas yra vienas kruviniausių šio karo mūšių, bet Rusijai užėmus druskos kasyklų miestą, Maskva įgytų mažai papildomo strateginio pranašumo Donbase.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Šoigu, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS