Minskas leido pradėti Astravo AE antrojo reaktoriaus energetinį įjungimą | kl.lt

MINSKAS LEIDO PRADĖTI ASTRAVO AE ANTROJO REAKTORIAUS ENERGETINĮ ĮJUNGIMĄ

Baltarusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Branduolinės ir radiacinės saugos departamentas („Gosatomnadzor“) leido pradėti Astravo atominės elektrinės antrojo energijos bloko laipsnišką galios didinimą iki 40 proc. projektinės, skelbia Rusijos žiniasklaida, remdamasi projekto rangovės – Rusijos korporacijos „Rosatom“ – pranešimu „Telegram“ kanale.

„Reaktoriaus galiai pasiekus 40 proc. nominaliosios, bus pradėtas bandomasis turbinos bloko paleidimas, bus atlikti jo darbo tuščiąja eiga bandymai, po kurių jis bus įjungtas į šalies energetikos tinklą, pradėtas elektros tiekimas“, – pranešime paaiškino „Rosatom“ antrinės įmonės „Atomstrojeksport“ viceprezidentas Vitalijus Polianinas.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka prieš mėnesį nurodė, kad Astravo AE antrasis energijos blokas į šalies energetikos tinklą turi būti įjungtas balandį, o jo pramoninis naudojimas pradėtas spalio mėnesį.

Pirmasis reaktorius buvo baigtas statyti 2020 metų rugpjūtį, jo pramoninių bandymų etapas pradėtas tų pačių metų gruodį ir truko beveik pusmetį, o pramoninis naudojimas pradėtas užpernai birželį.

Jėgainės, kuri turės du po beveik 1,2 gigavato galios rusiško VVER projekto reaktorius, viena didžiausių  kritikių Lietuva ir tarptautiniai ekspertai teigia, kad statyba vyko šiurkščiai pažeidžiant technologinius ir aplinkosaugos standartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Baisu

Ta pati Rusai ir Turkijos AE ne uz ilgo padarys,TVELai jau gabenami.Gabrikasasai,ar ne laikas Turkam SRANKCIJAS paskelbt?

Kaunietis

Labai gerai, pirksim pigesnę elektra

Tikekimes

, kad elektra jau rytoj atpigs .........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS