Moldova buvo kelioms valandoms uždariusi savo oro erdvę | kl.lt

MOLDOVA BUVO KELIOMS VALANDOMS UŽDARIUSI SAVO ORO ERDVĘ

Moldova buvo kelioms valandoms uždariusi savo oro erdvę, antradienį pranešė šalies Civilinės aviacijos valdyba.

„Po Tarpžinybinės oro erdvės valdymo komisijos posėdžio, siekiant užtikrinti civilinės aviacijos saugą ir saugumą, vasario 14 dieną 11 val. 24 min. (vietos ir Lietuvos laiku) buvo duotas įsakymas dėl Moldovos Respublikos oro erdvės laikino uždarymo. 14 val. 47 min. oro erdvė buvo vėl atidaryta“, – sakoma agentūros pranešime jos interneto svetainėje.

Daugiau detalių ji nenurodė.

Anksčiau antradienį apie uždarytą Moldovos oro erdvę pranešė nacionalinė oro bendrovė „Air Moldova“.

Uždarymo priežastis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime nenurodyta, nors Moldovos žiniasklaida skelbė, kad taip padaryta saugumo sumetimais.

Vietos žiniasklaida pranešė apie galimai šalies teritorijoje aptiktą „be leidimo skridusį užsienietišką droną“, tačiau oficialių komentarų apie tai kol kas negauta.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusią savaitę Europos Sąjungos aukščiausiojo lygio susitikime pareiškė, kad Kyjivas „perėmė Rusijos žvalgybos parengtą Moldovos sunaikinimo planą“.

Šiuos Ukrainos teiginius vėliau patvirtino Moldovos žvalgybos pareigūnai.

Moldovos prezidentė Maia Sandu (Maja Sandu) pirmadienį apkaltino Rusiją rengiant sąmokslą nuversti jos vyriausybę.

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį atmetė Moldovos kaltinimus kaip „visiškai nepagrįstus ir niekuo neparemtus“.

Nuo tada, kai Rusija beveik prieš metus įsiveržė į Ukrainą, Moldova, buvusi sovietinė respublika, kurioje gyvena apie 2,6 mln. žmonių, siekia užmegzti glaudesnius ryšius su Vakarų partnerėmis. Praėjusių metų birželį, tą pačią dieną kaip ir Ukrainai, jai buvo suteiktas kandidatės į ES statusas.

Per pastaruosius metus Moldova susidūrė su daugybe problemų. Tarp jų – sunki energetikos krizė, užklupusi, kai Maskva smarkiai sumažino dujų tiekimą, sparčiai auganti infliacija ir keli pastarųjų mėnesių incidentai, susiję su raketomis, skridusiomis virš jos oro erdvės, ir jos teritorijoje rastomis nuolaužomis.

Praėjusį rudenį Moldovą taip pat sukrėtė masiniai antivyriausybiniai protestai.

Moldova taip pat patyrė energijos tiekimo sutrikimų, kai Ukraina nutraukė elektros energijos eksportą dėl Rusijos antskrydžių prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>>>

Jei moldavai slavai, tu Romos popiezius. :DDD

o

moldova tai slavai tai rusai matomai nori ir ja prisijungt ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS