N. Pašinianas: dokumentas dėl Karabacho nėra galutinis klausimo sprendimas | kl.lt

N. PAŠINIANAS: DOKUMENTAS DĖL KARABACHO NĖRA GALUTINIS KLAUSIMO SPRENDIMAS

Pasirašytas trišalis dokumentas dar nereiškia, kad Kalnų Karabacho konfliktas galutinai sureguliuotas. Tai ketvirtadienį kreipdamasis į tautą pareiškė Armėnijos vyriausybės vadovas Nikolas Pašinianas.

„Šiame dokumente nenumatytas turiningas Karabacho klausimo sprendimas. Jame kalbama tik apie karo Karabache nutraukimą. Konfliktas kaip nebuvo išspręstas tada, taip jis neišspręstas ir dabar“, - sakė premjeras.

Anot N. Pašiniano, jeigu Armėnija būtų atsisakiusi pasirašyti dokumentą, apie 20 tūkst. nepripažintos Kalnų Karabacho Respublikos kariškių būtų atsidūrę apsuptyje.

„Mes per kelias dienas galėjome prarasti Stepanakertą, o paskui būtume netekę Askerano ir Martakerto. Praradus šiuos miestus, daugiau kaip 20 tūkst. kareivių ir karininkų būtų atsidūrę apsupties žiede, kur jų laukė žūtis arba nelaisvė“, - teigė Armėnijos ministras pirmininkas.

Lapkričio 9 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache.

Pasak V. Putino, Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos liks užimtose pozicijose, o regione bus dislokuotas Rusijos taikdarių kontingentas. Be to, Baku ir Jerevanas turės apsikeisti belaisviais ir žuvusiųjų kūnais.

Armėnijoje nuo lapkričio 10 d. vyksta protesto akcijos. Jų dalyviai reikalauja, kad atsistatydintų N. Pašinianas, kuris, opozicijos politikų nuomone, „pasirašė kapituliaciją ir atidavė Karabachą azerbaidžaniečiams“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS