N. Pašinianas: Kalnų Karabacho statusas tebėra neišspręstas klausimas | kl.lt

N. PAŠINIANAS: KALNŲ KARABACHO STATUSAS TEBĖRA NEIŠSPRĘSTAS KLAUSIMAS

Kalnų Karabacho statusas tebėra neišspręstas klausimas. Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas tai pareiškė pirmadienį Maskvoje po derybų su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Deja, šis konfliktas tebėra nesureguliuotas. Žinoma, mums pavyko nutraukti ugnį, bet dar lieka daug klausimų, kurie turi būti sprendžiami. Vienas iš šių klausimų – Kalnų Karabacho statusas“, - sakė Armėnijos vyriausybės vadovas.

Pasak N. Pašiniano, Jerevanas pasirengęs tęsti derybas dalyvaujant ESBO Minsko grupei, taip pat ir dėl regiono statuso.

Pirmadienį Maskvoje Rusijos prezidento iniciatyva buvo surengtos trišalės V. Putino, I. Alijevo ir N. Pašiniano derybos.

Lapkričio 9 d. V. Putinas, I. Alijevas ir N. Pašinianas pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache. Pagal susitarimą, Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos lieka užimtose pozicijose, o regione dislokuojami Rusijos kariškiai. Azerbaidžanui kontroliuoti grąžinami Agdamo, Kelbečero ir Lačino rajonai. Be to, Azerbaidžanui perduodama dalis Martunio, Mardakerto ir Askerano rajonų, Šušos miestas ir beveik visas Gadruto rajonas, kurie sovietmečiu buvo Kalnų Karabacho autonominės srities dalis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Karabachas yra Azerbaidžanas.

Realybė

Statusas visiems aiškus. Tas kas laimėjo karą tas nustato statusą. Pašinianas pralaimėjo, todėl turi uždaryti žabtus. Sorošo pinigai jam atsirūgo. Jo žodis paskutinis. Alijevui aiškus Karabaho statusas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS